Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, όπου το φρέσκο λεμόνι και η κρεμώδης ρικότα σχηματίζουν ένα τέλειο ζευγάρι, το οποίο αλληλοσυμπληρώνουν το σπανάκι και η παρμεζάνα.
Αν σας αρέσουν οι ιταλικές γεύσεις και θέλετε κάτι ελαφρύ και λαχταριστό, που ετοιμάζεται τόσο εύκολα σαν παιδικό παιχνίδι, αυτό το πιάτο θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας.
Υλικά για τη Συνταγή
250 γραμμάρια ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί ρικότα
230 γραμμάρια φύλλα σπανάκι baby
35 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο)
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Αρχικά βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
2. Στο διάστημα αυτό, ετοιμάστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το τυρί ρικότα, τη μια κουταλιά λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Προσθέστε μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δοκιμάστε και καρυκεύστε ανάλογα.
3. Στο τελευταίο λεπτό του χρόνου βρασίματος των ζυμαρικών, κρατήστε ½ φλιτζάνι από το νερό και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα πλυμένα φύλλα σπανακιού. Ανακατέψτε και πατήστε τα φύλλα με μια πηρούνα για να βυθιστούν.
4. Μετά από 1 λεπτό στραγγίστε τα όλα μαζί και επαναφέρετέ τα όλα στην κατσαρόλα.
5. Προσθέστε τη σάλτσα ρικότα και μια μικρή ποσότητα από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό και ανακατέψτε τα καλά. Αν χρειαστεί συμπληρώστε με άλλο λίγο νερό ζωμό, στοχεύοντας σε μια λεία και κρεμώδη υφή στη σάλτσα.
6. Σερβίρετε αμέσως με λίγη επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού, αν επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Αλμυρά μάφιν με σχοινόπρασο, ζαμπόν και τυρί
Εύκολα τετράγωνα κέικ μήλου, με κανέλα και μαύρη ζάχαρη
Cucina Povera | topontiki.gr