Αυτό το αρωματικό παγωτό λεμόνι παρασκευάζεται χωρίς ανακάτεμα και συσκευή παγωτομηχανής και προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκιάς και ξινής γεύσης, εύκολα και γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία.
Συνοδέψτε το κρεμώδες, και δροσιστικό αυτό παγωτό με διάφορα toppings (γαρνιτούρα) όπως μαρμελάδα, σιρόπια κτλ. ή απολαύστε το σκέτο με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή λάιμ.
Υλικά για τη Συνταγή
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, πλήρης, καλά παγωμένη
- Advertisement -
396 γραμμάρια (1 κονσέρβα) ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο στο ψυγείο
1/3 φλιτζανιού φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
1. Αρχικά προτού ξεκινήσετε την παρασκευή, βάλτε το δοχείο παγωτού στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
2. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές (σαντιγί που να κρατάει καλά το σχήμα της). Θα χρειαστούν 3-5 λεπτά.
3. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε μέσα στη χτυπημένη σαντιγί το κρύο ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
4. Αδειάστε το μίγμα με ένα κουτάλι, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στο σκεύος που έχετε τοποθετήσει από πριν στην κατάψυξη. Πασπαλίστε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, αν επιθυμείτε.
5. Καλύψτε το δοχείο σας με πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται με το μίγμα παγωτού ή χρησιμοποιήστε ειδικό τάπερ παγωτού. Καταψύξτε το για τουλάχιστον 12 ώρες. 6.Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά προτού το χρησιμοποιήσετε για να δουλεύεται ευκολότερα.
Γαρνιτούρες
«Διπλώστε» περίπου 1 φλιτζάνι από οποιοδήποτε από τα παρακάτω μίγματα ή πασπαλίστε περίπου με ½ φλιτζάνι την επιφάνεια του παγωτού πριν το καταψύξετε.
- Καραμελωμένα τριμμένα αμύγδαλα
- Καβουρδισμένη ψίχα καρύδας
- Καβουρδισμένα φουντούκια
- Θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
- Τρίμμα μπισκότου ή θρυμματισμένα μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
- Επιπλέον ξύσμα λεμονιού
- Μαρμελάδα φράουλα ή σιρόπι σοκολάτας
Διαβάστε επίσης:
Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι
Τεμπελόπιτα «τσαλακωτή» με λεμόνι και μύρτιλα
Τραγανό ψωμί με βάση γιαουρτιού, στη γάστρα