Ένα υγιεινό επιδόρπιο με ολονύχτια βρώμη, φράουλες και τυρί κρέμα, που θα σας θυμίσει τσιζκέικ φράουλα, κρεμώδες και απολαυστικό για να το απολαύσετε στο πρωινό σας.
Υλικά για τη Συνταγή
60 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
150 ml γάλα της επιλογής σας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα τυρί
6 φράουλες
Ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
- Advertisement -
Εκτέλεση
1. Αρχικά, κόψτε τρεις φράουλες σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις στο εσωτερικό ενός ποτηριού – βάζου έτσι ώστε να τις βλέπετε από έξω. Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φράουλες και αφήστε τις στην άκρη.
2. Ανακατέψτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ με το τυρί κρέμα και τις νιφάδες βρώμης και συμπληρώστε με τη ζάχαρη βανίλιας, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, διπλώστε απαλά, για να μην λιώσουν, μερικές από τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μίγμα.
3. Ρίξτε προσεκτικά το μίγμα βρώμης στο ποτήρι και προσθέστε τις φράουλες σε κομματάκια που έχουν απομείνει, από πάνω, αν επιθυμείτε. Στη συνέχεια, κλείστε το βάζο και βάλτε το στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Διαβάστε επίσης:
Αρακάς λαδερός με μπουκίτσες κοτόπουλου
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι, σαν τον παλιό καλό καιρό
Γαρίδες πιλ-πιλ, σε σκορδόλαδο τσίλι, το ισπανικό τάπας που ζητάει ψωμί για «βούτες»