Πού θα πάτε για φαγητό και ποτό στη Βάρκιζα
Η Βάρκιζα βρίσκεται 22 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, «λούζεται» από τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού και είναι μια από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες -ιδιαίτερα το καλοκαίρι- περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Η Βάρκιζα είναι γεμάτη με εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, αλλά και ξακουστούς προορισμούς. Η περιοχή εδώ και χρόνια φιλοξενεί φιλοξενεί το πιο διάσημο και ξακουστό στα πέρατα του κόσμου, καλοκαιρινό κλαμπ της Αθήνας, το «Island», ένα μοναδικό χώρο χτισμένο πάνω σε βράχο, με απαράμιλλη θέα και ατμόσφαιρα, στέκι διάσημων σελέμπριτι και μη.
Πασίγνωστη και δημοφιλής είναι επίσης η πανέμορφη παραλία της με τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά και η πιο διάσημη ντίσκο της Αθήνας, το Vinilio, που τα καλοκαίρια μετακομίζει στη Βάρκιζα, έχει πίστα-κοχύλι και θέα θάλασσα.
To πιο διάσημο κλαμπ της Αθήνας είναι στη Βάρκιζα
- Island Club Restaurant
Στη σαγηνευτική ομορφιά του Island έχουν υποκλιθεί από την Πάρις Χίλτον μέχρι τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.
Πριν από 35 χρόνια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αναδύθηκε για πρώτη φορά το Island. Σήμερα, το Island o εμβληματικός χώρος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, χτισμένος πάνω στον βράχο, υπάρχει για να προσφέρει υπέροχες διακοπές τα καλοκαιρινά βράδια στην Αθήνα. Παγωμένα Cocktails από έμπειρους mixologists, lounge μουσικές αλλά και dance parties, επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αποτελούν την ιδανική έξοδο όλες τις ημέρες τις εβδομάδας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Είναι το club για το οποίο ο ξένος τύπος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα ρεπορτάζ του για την Ελλάδα, ενώ δεν παραλείπουν να περπατήσουν στα σοκάκια του και επώνυμοι διεθνείς επισκέπτες της Αθήνας.
Τα τελευταία χρόνια, σκάφη δένουν στον κόλπο του Island και οι ξένοι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στους χώρους μέσω του floating dock, ανακαλύπτοντας την απίθανη θάλασσα, αντίστοιχη με αυτή των νησιών μας.
Πάνω στο βράχο, σε συνέχεια του club και με θέα τη θάλασσα, απλώνεται δυναμικά το εστιατόριο του Island. Ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια με μεσογειακή κουζίνα, σήμερα το εστιατόριο φιλοξενεί ελληνικές γεύσεις σε δημιουργικά πιάτα με την υπογραφή του βραβευμένου chef, Νίκου Σκληρά.
Tα signature πιάτα του εστιατορίου περιλαμβάνουν φρέσκα θαλασσινά, εκλεκτά κρέατα και χειροποίητα ζυμαρικά, που σερβίρονται με φόντο τη θάλασσα και lounge μουσική. Για τους λάτρεις του σούσι, το μενού διαθέτει επίσης μια ειδική ενότητα, με μια εξαιρετική ποικιλία από δημιουργίες φτιαγμένες με μαεστρία.
Το Island είναι τo πρώτο club που δημιούργησε κελάρι στην Ελλάδα και έδωσε έμφαση στη συλλογή και σωστή διατήρηση των κρασιών αλλά και των πούρων.
Το κελάρι επιμελείται ο ειδικός sommelier και έχει να προτείνει πάνω από 150 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες χρονολογιών και αποστάγματα, ενώ υπάρχουν κρασιά που η παλαίωσή τους γίνεται στο Island.
27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, 2109653563-4
Instagram εδώ | ιστοσελίδα εδώ
Τέσσερα εστιατόρια για καλό ψάρι
- Ψαράκια & Θαλασσινά
Σταθερός και αγαπημένος προορισμός για ποιοτικό ψάρι αλλά με πιο σύγχρονη και φινετσάτη ματιά. Εκτός από την όμορφη Βάρκιζα, θα το συναντήσεις επίσης σε Χαλάνδρι και Κηφισιά.
Tο εστιατόριο φημίζεται για το αίσθημα άνεσης και φιλοξενίας που προσφέρει, σε συνδυασμό με τις πιο αυθεντικές γεύσεις γαστρονομίας και θάλασσας.
Στον ιδιαίτερο αυτό προορισμό με το όμορφο μπαλκόνι θα γευτείς ψαρομεζέδες και απολαυστικά πιάτα σε ένα σημείο που η θέα στη θάλασσα και στο γραφικό λιμάνι της Βάρκιζας συντροφεύει την παρέα σου «εκστατικά»!
Το εστιατόριο φέρνει στο τραπέζι σου φρέσκα ψάρια ημέρας από ψαράδες των μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους, επίσης σπάνια όστρακα και ολόφρεσκα μαλάκια.
Στο νέο του μενού έχει επιλεγεί όλη η αφρόκρεμα από τα πιάτα που έχουν αγαπήσει χιλιάδες επισκέπτες των εστιατορίων, εμπλουτισμένα με νέα δημιουργικά πιάτα με βάση τη θάλασσα, παραλλαγές παλαιότερων επιτυχημένων συνταγών και το κυρίαρχο στοιχείο που είναι τα φρέσκα ψάρια και όστρακα.
Από τα πιάτα του καταλόγου ξεχωρίζουμε το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο, το Παριανό «λαδοβρόχι» με ξινομυζήθρα, επτάζυμο και ντομάτα, τα φρέσκα μύδια όσο πρέπει πικάντικα με ντομάτα και ούζο, τα τηγανητά, τραγανά κολοκυθάκια και πληθώρα προτάσεων σε ψαρικά και θαλασσινά, ορεκτικά και σαλάτες.
Θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με μια ενδιαφέρουσα επιλογή από τη νέα λίστα κρασιών και αποσταγμάτων η οποία καλύπτει όλη την οινική Ελλάδα και ικανοποιεί τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών γευσιγνωστών.
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, 210 9654138
Instagram εδώ | ιστοσελίδα εδώ
- Καστελόριζο
Το Καστελόριζο, με μια ιστορία άνω των 35 χρόνων, δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί κλασικό προορισμό για τους λάτρεις του καλού ψαριού. Στη Βάρκιζα θα το βρεις πάνω στην κεντρική λεωφόρο και προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί, με τη μοναδική θέα στη θάλασσα και στο λιμανάκι της Βάρκιζας.

Ο χώρος του Καστελόριζο στη Βάρκιζα έχει αποκτήσει country στυλ έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο φιλικός και οικείος. Η κεντρική σάλα είναι διακοσμημένη με φωτεινά και γήινα χρώματα που παραπέμπουν σε εξοχή, ενώ το αίθριο σε χρώματα της άμμου σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στη αίσθηση της θάλασσας.
Εδώ θα αφεθείς στις μοναδικές γεύσεις και θα δοκιμάσεις θαλασσινές πρωτότυπες συνταγές. Θα απολαύσεις την ποιότητα του φρέσκου ψαριού σε ακόμα πιο προσιτές τιμές. Το Καστελόριζο ξεχωρίζει για την απαράμιλλη αίσθηση, τη μεσογειακή του κουζίνα εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά και τις εικόνες καλοκαιριού όλον τον χρόνο. Παράλληλα, η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που το κάνουν μοναδικό.
Όσον αφορά το μενού, ορισμένα από τα πιάτα που σου προτείνουμε είναι τα κυδώνια Χαλκίδας, ζωντανά, το γαριδάκι Συμιακό, το Λιγκουίνι «Καστελόριζο» με θαλασσινά σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας, το καλαμάρι Λέρου γεμιστό με γραβιέρα, ο τσίρος καπνιστός με πιπερίτσες και κρίταμο και φυσικά τα φρέσκα ψάρια ημέρας (φαγκρί, συναγρίδα, σφυρίδα, τσιπούρα, γλώσσα, σαργός).
Θα κλείσεις το γεύμα σου με ένα υπέροχο επιδόρπιο όπως το σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό ή η μηλόπιτα με παγωτό. – Εδώ μπορείτε να δείτε το άρθρο του Τάσου Δούση για το Καστελόριζο.
Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022
Instagram εδώ | ιστοσελίδα εδώ
Διαβάστε τη συνέχεια στο athensmagazine.gr
Δείτε επίσης
- Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Έχουμε την ιδανική πρόταση – Ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι στη Μαρίνα Ζέας
- Τάσος Δούσης: Ανακάλυψα ένα κορυφαίο all day στέκι στο Μικρολίμανο με ασυναγώνιστη θέα, cocktails & φαγητό
- Τάσος Δούσης: Ανακάλυψα στον Πειραιά έναν κόσμο γαστρονομικών απολαύσεων!
The post Οδηγός Βάρκιζα: Τα καλύτερα στέκια για καφέ, φαγητό και ποτό appeared first on Travelstyle.