Επέκταση στην ανάκληση του προϊόντος «τσουρέκι με μαστίχα Χίου» ανακοίνωση σήμερα (22.05.2025) ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).
Σε συνέχεια ενημέρωσης του ΕΦΕΤ και ειδικότερα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, από την επιχείρηση MINOS FOODS A.E.B.E. που εδρεύει στη Βιομηχανική Ζώνη Καλυβίων Αττικής, η από 21.05.2025, ανάκληση με σχετικό Δελτίο Τύπου του Ε.Φ.Ε.Τ., που αφορά στο τρόφιμο με τα στοιχεία: «Τσουρέκι πασχαλινό με μαστίχα Χίου – MINOS FOODS» με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 02/06/25 και αριθμό παρτίδας LOT 078C4, συσκευασίας καθαρού βάρους 600g, επεκτείνεται για τον ίδιο λόγο και στην παρτίδα του ιδίου προϊόντος με αριθμό LOT 078Α1, και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 02/06/25.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις επίμαχες παρτίδες του ανωτέρω προϊόντος (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην τις καταναλώσουν.
To άρθρο Ο ΕΦΕΤ επεκτείνει την ανάκληση για το «τσουρέκι με μαστίχα Χίου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .