Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τη Δευτέρα (18.05.2025) οι έξι κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Νομική Σχολή μετά τις απολογίες τους στην 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.
Στους έξι κατηγορούμενους για την επίθεση στη Νομική Σχολή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση προσέγγισης στον μεταπτυχιακό φοιτητή που τον τραυμάτισαν σοβαρά και απαγόρευση προσέγγισης σε πανεπιστήμια, εκτός από αυτά στα οποία φοιτούν.
Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν ότι είχαν βρεθεί στη Νομική για άλλο λόγο και υποστήριξαν ότι έχουν στοχοποιηθεί από την κρατική ασφάλεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματισμένος μεταπτυχιακός φοιτητής στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια δεν αναγνώρισε με βεβαιότητα κανέναν από τους κατηγορούμενους.
Σε βάρος των έξι κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και οκτώ πλημμελήματα.
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παράνομης βίας, της φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος, της απείθειας, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της άρνησης εγκληματολογικής σήμανσης.
To άρθρο Νομική: Ελεύθεροι υπό όρους οι 6 κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .