Ακαταμάχητες παραδοσιακές καρύδες (ινδοκάρυδα), αμυγδαλωτά νηστίσιμα, στη vegan εκδοχή τους, μαστιχωτά στο εσωτερικό τους, με τραγανό εξωτερικό και υπέροχη γλυκιά γεύση και αρώματα σφενδάμου και ινδοκάρυδου.
Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα με έναν επεξεργαστή τροφίμων και μόλις 4 υλικά και είναι υγιεινές, κατάλληλες για ελαφριά διατροφή.
Υλικά για τη Συνταγή
1 ¼ φλιτζανιού μικρές άγλυκες νιφάδες καρύδας (ινδοκάρυδο)
¼ φλιτζανιού ασπρισμένο αμύγδαλο, ψιλοτριμμένο
3 κουταλιές της σούπας στερεό λάδι καρύδας (όχι λιωμένο)
¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
Κουβερτούρα λιωμένη, για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Προσθέστε όλα τα υλικά (ινδοκάρυδο, αλεύρι αμυγδάλου, καρυδέλαιο και σιρόπι σφενδάμου) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μικρές νιφάδες καρύδας, καθώς η χρήση μεγάλων νιφάδων θα έχει ως αποτέλεσμα επίπεδα, απλωμένα αμυγδαλωτά.
3. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο και κολλώδες μίγμα που να στέκεται, με μικρότερα, αλλά ακόμα αισθητά κομμάτια καρύδας. Αν μείνει σιρόπι σφενδάμου στον πάτο του επεξεργαστή, διπλώστε με μια σπάτουλα τη ζύμη μέχρι να αναμειχθεί καλά.
4. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκουπ παγωτού, σχηματίστε σφιχτά συσκευασμένες μπαλίτσες από το μίγμα. Τοποθετήστε τις στο προετοιμασμένο ταψί, φροντίζοντας να χωρέσουν με λίγο κενό μεταξύ τους καθώς θα απλωθούν λίγο και θα μεγαλώσουν σε μέγεθος.
5. Ψήστε για 12-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες και να πάρουν λίγο χρώμα από πάνω. Αφήστε να κρυώσουν καλά για 30 λεπτά με 1 ώρα. Αν επιθυμείτε, βουτήξτε τη βάση τους σε λιωμένη κουβερτούρα ή δημιουργήστε γραμμές σοκολάτας με ένα μικρό κορνέ στην επιφάνειά τους.
Διαβάστε επίσης:
Πεντανόστιμο κουνουπίδι καπαμά
Νηστίσιμα πιροσκί φούρνου με γέμιση μήλου