LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Νίκος Γαλανός: Οι γάμοι, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μπέτυ Λιβανού και η εξομολόγηση γιατί δεν έκανε παιδιά​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Στο «κόκκινο» όλη η χώρα
8 Ιουλίου 2025
ΠΑΣ Λαμία: Άμεση επανασύσταση και στελέχωση του τμήματος ποδοσφαίρου ανδρών
8 Ιουλίου 2025
Ναυτική Εβδομάδα στη Σκάλα Αταλάντης του Δήμου Λοκρών
8 Ιουλίου 2025
Τα υδροπλάνα ήρθαν στον Βόλο – Η Hellenic Seaplanes απογειώνει τον Παγασητικό
8 Ιουλίου 2025
Παύλιανη: Ένα χωριό μόνο του απέναντι στην καταστροφή – Όχι στον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό
8 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Νίκος Γαλανός: Οι γάμοι, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μπέτυ Λιβανού και η εξομολόγηση γιατί δεν έκανε παιδιά​
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Γαλανός: Οι γάμοι, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μπέτυ Λιβανού και η εξομολόγηση γιατί δεν έκανε παιδιά​

20 Μαΐου 2025 75 Views
Updated 2025/05/20 at 6:20 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Νίκος Γαλανός

Contents
Ο δεύτερος γάμος, η Μπέτυ Λιβανού, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη και ο καβγάς με την ΑλίκηΟ λόγος που δεν έκανε παιδιάΟ γοητευτικός ζεν πρεμιέΟ τελευταίος ρόλος στη μικρή οθόνη

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Νίκος Γαλανός. Ο αγαπημένος ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου πέθανε σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Ο τελευταίος Έλληνας ζεν πρεμιέ πάλεψε γενναία τρία χρόνια κόντρα στην ασθένεια.

Ο Νίκος Γαλανός άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου διέγραψε μία διαδρομή έξι δεκαετιών, και η απώλειά του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της μικρής και της μεγάλης οθόνης, καθώς και στο ελληνικό θέατρο.

- Advertisement -

Ο σπουδαίος πρωταγωνιστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του τον τελευταίο καιρό, καθώς ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε από το 2022, είχε καθηλώσει τον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Για την προσωπική του ζωή, ο Νίκος Γαλανός δεν μιλούσε πολύ. Ωστόσο, είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές.

«Τον πρώτο μου γάμο τον έκανα όταν ήμουν 18 χρόνων, ανήκω σε μία γενιά που ο γάμος ήταν θεσμός. Εμείς το θέλαμε, ήμασταν ενάμισι χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε», είχε πει σε συνέντευξή του.

Νίκος Γαλανός
 

Ο δεύτερος γάμος, η Μπέτυ Λιβανού, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη και ο καβγάς με την Αλίκη

Γαμπρός για δεύτερη φορά ντύθηκε ο Νίκος Γαλανός στα 35 του με νύφη την επίσης ηθοποιό, Κατερίνα Μαραγκού.

Είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της σειράς «Μενεξεδένια Πολιτεία» και, όπως δήλωναν, ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Νίκος Γαλανός και Κατερίνα Μαραγκού

Για έναν έρωτα ανάμεσα στον Νίκο Γαλανό και την Μπέτυ Λιβανού, στα γυρίσματα της ταινίας του 1972, «Αμαρτία της Ομορφιάς», όπου πρωταγωνιστούσαν, έκαναν λόγο πολλά δημοσιεύματα της εποχής.

«Αυτά είναι τελείως προσωπικά πράγματα και δεν τα λέμε στον κόσμο. Και τα δημοσιεύματα είναι πολύ πιο κραυγαλέα από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Μπέττυ Λιβανού, ενώ είχε προσθέσει: «Έχουμε μία πολύ γλυκιά σχέση. Είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος. Μας δένει όλο αυτό το παρελθόν με την ταινία, την ”Αμαρτία της ομορφιάς”. Είναι από τις ωραιότερες ταινίες που έχω κάνει».

Νίκος Γαλανός και Κάτια Δανδουλάκη
 

Ο δεσμός, όμως με την Κάτια Δανδουλάκη, είναι γνωστός, καθώς οδηγήθηκε σε αρραβώνα, αλλά δεν κατέληξε στον γάμο. Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν, αλλά – όπως είχαν δηλώσει – παρέμειναν καλοί φίλοι.

«Αν δε μίλαγε η Κάτια, εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ ότι ήμασταν αρραβωνιασμένοι, όπως και δεν το είχα πει ποτέ. Ήμασταν αρραβωνιασμένοι με δαχτυλίδι και πηγαίναμε για γάμο. Με δαχτυλίδι επίσημα. Ήμασταν δύο – δυόμιση χρόνια μαζί. Εκείνη την εποχή, τα ανάλογα τώρα με τα social media, εμείς τα είχαμε με τα περιοδικά και τα εξώφυλλα.

Μιλάμε για χαμό με τις συνεντεύξεις. Εμένα όμως δεν μου άρεσε να μιλάω, δεν μου άρεσε ποτέ να αναφέρομαι στα προσωπικά μου, αλλά ούτε και στα προσωπικά των άλλων. Όπως επίσης δεν δεχόμουν όταν μου έλεγαν κάτι για κάποιον ή κάτι για εμένα», είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο σε συνέντευξή του στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Νίκος Γαλανός ήταν ζευγάρι με την επιχειρηματία Έλενα Σαγανά, με την οποία δήλωνε απόλυτα ευτυχισμένος. Εκείνη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, γοητεύτηκε πάρα πολύ από τον τρόπο που την προσέγγισε και τον ερωτεύτηκε παράφορα.

Ο Νίκος Γαλανός με την Ελένη Σαγανα
Με την Έλενα Σαγανά το 2018 

Μπορεί να τους «χώριζαν» 30 χρόνια, αλλά ήταν κάτι που δεν τους ενδιέφερε, αφού ως γνωστόν «ο έρως χρόνια δεν κοιτά».

Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό του.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του πριν λίγα χρόνια στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ο Νίκος Γαλανός είχε περιγράψει έναν άγνωστο, έως τότε, τσακωμό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Όταν έπαιζα στην ”Ιστορία του Ιρκούτσκ” με τον Καζάκο και την Καρέζη, στην Τζένη μιλούσα στον πληθυντικό. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αυτή η χημεία στην πρώτη μας συνεργασία, στο ”Ένα αστείο κορίτσι”, αλλά συγχρόνως υπήρχε και μία κόντρα περίεργη. Από την πρώτη στιγμή μιλάγαμε… ”Αλίκη”, ”Νίκο”, στον ενικό, αφού η Αλίκη σού έδινε μια άμεση οικειότητα», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γαλανός.

«Μια μέρα, σε ένα γύρισμα, μου λέει ”να σε ρωτήσω κάτι, στην Τζένη μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό;” Ώπα, λέω, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Της λέω ”να σας πω, κυρία Βουγιουκλάκη…” και μου απαντάει ”όχι, εμένα δεν με πειράζει, δικαίωμά σου. Εμείς συνεργαζόμαστε εδώ, εκεί στο θέατρο είσαι με την Τζένη”.

Μιλώντας πέρυσι στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, ο Νίκος Γαλανός είχε διηγηθεί την ιστορία όπου ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κρυφτεί στο σπίτι της πρώτης γυναίκας του την περίοδο της Χούντας.

Ο αείμνηστος πρωταγωνιστής είχε μιλήσει για τον λόγο που είχε γλιτώσει τη φυλακή.

Ο λόγος που δεν έκανε παιδιά

Μπορεί να ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου, αλλά δεν σκέφτηκε ποτέ να κάνει παιδιά.

«Έχω παντρευτεί δύο φορές κι έχω χωρίσει. Ο γάμος δε μου πάει καθόλου. Δε μου έχει λείψει να έχω ένα παιδί. Δεν έπιασα ποτέ τον εαυτό μου να σκέφτεται ”να είχα οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά”. Πάντα μου άρεσε να ήμουν ελεύθερος κι έτσι να λειτουργώ, όπως μου έρχεται, χωρίς υποχρεώσεις», είχε πει ο Νίκος Γαλανός.

Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ

Ο Νίκος Γαλανός ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960, ενώ έγινε αρκετά γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1945, στον Βοτανικό της Αθήνας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Σουπιωνάς.

Ο Γαλανός έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1962, ερμηνεύοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Οργή».

Νίκος Γαλανός

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο, παίζοντας μαζί με την Τζένη Καρέζη στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Την ίδια περίοδο συμμετείχε και στις ταινίες «Κραυγή» (1964), «Τα δάκρυα μου είναι καυτά» (1964), «Ο Ουρανοκατέβατος» (1965), «Η λεωφόρος του μίσους» (1968), «Πανικός» (1969) και «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα» (1969).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 πρωταγωνίστησε μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι», στον ρόλο του Αλέκου Βενιέρη που τον καθιέρωσε.

Ακολούθησαν και άλλοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε ταινίες με κάποιες από τις πλέον γνωστές του να είναι «Ορατότης μηδέν» (1970), «Ο Αστραπόγιαννος» (1970), «Η Αλίκη Δικτάτωρ» (1972), και η μεγάλη εμπορική επιτυχία του 1972, «Η αμαρτία της ομορφιάς».

Δύο χρόνια μετά ο Νίκος Γαλανός κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά «Οι Δίκαιοι».

Πρωταγωνιστής που γοήτευσε το κοινό, ο Νίκος Γαλανός έπαιξε στις σειρές «Το Ταξίδι», «Έρωτας και Επανάσταση», «Η μάχη των πελαργών», «Οι φρουροί της Αχαΐας» και άλλες.

Ο Νίκος Γαλανός ήταν από τους πλέον αγαπημένους ηθοποιούς της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής.

Τα σίριαλ που εμφανίστηκε αναρίθμητα:

«Μαρίνα Αυγέρη», «Το δίχτυ», «Αθάνατες Ιστορίες Αγάπης», «Ένας Πυγμαλίων», «Η μενεξεδένια πολιτεία», «Λέσχη μυστηρίου», «Ο κόσμος και ο Κοσμάς», «Μαντώ Μαυρογένους», «Τα σκληρά καρύδια», «Οι Ιερόσυλοι», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Καφενείο Εμιγκρέκ», «Η βεντέτα», «Ο Άγνωστος», «Αντίζηλες», «Το Τραστ», «Ανατολικός Άνεμος», «Τμήμα Ηθών», «Η Ελίζα και οι άλλοι», «Πάθος», «Η οργή των θεών», «Χαραυγή», «Η Λάμψη», «Έκπτωτος Άγγελος», «Το κλειδί», «Κάτω από την Ακρόπολη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και η «Γη Της Ελιάς».

Ο Νίκος Γαλανός
 

Ο τελευταίος ρόλος στη μικρή οθόνη

Ο Νίκος Γαλανός συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Γη της Ελιάς» μέχρι τον Ιανουάριο του 2025. Λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, ο θεράποντας ιατρός του έκρινε απαραίτητο να αποχωρήσει.

Το βράδυ της Δευτέρας (19.05.2025), στην έναρξη του νέου επεισοδίου, εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη μία φωτογραφία του πρωταγωνιστή, με το μήνυμα «Αντίο Νίκο».

Νίκος Γαλανός
Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της σειράς αποχαιρέτησαν τον Νίκο Γαλανό ή αλλιώς τον «Ισίδωρο Βρεττάκο».

To άρθρο Νίκος Γαλανός: Οι γάμοι, ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μπέτυ Λιβανού και η εξομολόγηση γιατί δεν έκανε παιδιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

 Read More

Newsroom 20 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Στο «κόκκινο» όλη η χώρα
8 Ιουλίου 2025
ΠΑΣ Λαμία: Άμεση επανασύσταση και στελέχωση του τμήματος ποδοσφαίρου ανδρών
8 Ιουλίου 2025
Ναυτική Εβδομάδα στη Σκάλα Αταλάντης του Δήμου Λοκρών
8 Ιουλίου 2025
Τα υδροπλάνα ήρθαν στον Βόλο – Η Hellenic Seaplanes απογειώνει τον Παγασητικό
8 Ιουλίου 2025
Παύλιανη: Ένα χωριό μόνο του απέναντι στην καταστροφή – Όχι στον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό
8 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΕΛΛΑΔΑ

Τα υδροπλάνα ήρθαν στον Βόλο – Η Hellenic Seaplanes απογειώνει τον Παγασητικό

8 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα μαγαζιά

8 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στην άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ για την «προανακριτική Τριαντόπουλου»

8 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Με λευκή σκόνη ο φάκελος που απέστειλαν στην Βουλή με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

8 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?