Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και τους χειρισμούς των θεσμών οι οποίοι είθισται να έχουν το καθήκον να ρίξουν φως στα αίτιά του.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega αποκάλυψε ότι δύο χρόνια μετά υπάρχει άτομο που επέζησε του δυστυχήματος και δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει.
«Μετά από δύο χρόνια συνεχών οχλήσεών μας στον ειδικό εφέτη ανακριτή, με το ζόρι γίνονται πράγματα στην ανάκριση. Για να καταθέσει και να κληθεί ένας μάρτυρας, πρέπει να είναι από αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται», είπε για να συμπληρώσει «επιζώντας από το τρίτο βαγόνι έδωσε αγώνα για να αποδείξει ότι ήταν μέσα στο βαγόνι. Τον αμφισβητούσαν γιατί δεν πήγε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αλλά με τους γονείς του. Το παιδί ήταν στο τρίτο βαγόνι, είχε εισιτήριο και δεν έχει κληθεί να καταθέσει όσα βίωσε».
Κατήγγειλε, ακόμη, ότι κινητά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους δεν έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους.
«Τα κινητά από τους ανθρώπους που έχουν χαθεί δεν έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους. Ένα από τα θύματα είχε δύο κινητά, παραδόθηκε μόνο το ένα. Ο άνθρωπος που εργαζόταν στο κυλικείο δεν αποζημιώθηκε καν με την πρώτη αποζημίωση και το κινητό του δεν παραδόθηκε ποτέ. Παραδόθηκε ένα μικρό υπόλειμμα από την εικόνα της Παναγίας που είχε και τα τσιγάρα του, αλλά όχι το κινητό» τόνισε.
Και συνέχισε λέγοντας «το ίδιο συνέβη και με έτερο φοιτητή που τον παρέλαβε ο πατέρας του με όλες τις τιμές να τον κηδέψει. Έπαιρνε τηλέφωνο επί πέντε ημέρες, ενώ το τηλέφωνο κουδούνιζε. Δεν του το έδωσαν ποτέ πίσω».
Καλεσμένη στην εκπομπή ήταν και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σχολίασε τις καταγγελίες λέγοντας ότι είναι ενδεικτικό το πόσο έχουν περιφρονηθεί επιζώντες της τραγωδίας «οι οποίοι είναι εξίσου θύματα, για να έχουμε τον κ. Μητσοτάκη να μας λέει ότι μετά τους συγγενείς πονάει εκείνος περισσότερο, που μπάζωνε από την πρώτη ημέρα και έβαλε τους κολλητούς του να επιμελούνται του μπαζώματος, της συγκάλυψης και της αλλοίωσης. Και έστειλε και πέντε ιατροδικαστές για να βεβαιωθούν ότι δεν θα γίνει καμία από τις ιατροδικαστικές πράξεις εκείνες που θα αναδείκνυαν την πραγματική αιτία θανάτου και την ουσία από την οποία πέθαναν εκείνα τα παιδιά και εκείνοι οι άνθρωποι που επέζησαν της σύγκρουσης».
Επιπλέον, η κα Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές λέγοντας ότι ίσως υπάρξει προσπάθεια να εξαφανιστούν πειστήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες αποκαλύψεις, τονίζοντας ότι ο εφέτης ανακριτής έχει ζητήσει το μπουφάν του οδηγού της εμπορικής το οποίο είχε πάνω ξυλόλιο.
«Μετά και την καταστροφή με εντολή του εφέτη ανακριτή δειγμάτων DNA και ταυτοποίησης που κρίνουν ότι ήταν ζωτικής σημασίας να είχαν διατηρηθεί, εμείς δεν θα συναινέσουμε».
Η κα Χατζηκωνσταντίνου επανήλθε στην καταγγελίας της προσθέτοντας πως «ζητήσαμε να μάθουμε πόσος αριθμός κινητών υπάρχουν, πού φυλάσσονται για να βάλουμε πραγματογνώμονες, προγραμματιστές για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει ηχητικό ή οπτικό υλικό που μπορεί να αποδείξει. Όταν δεν έχουμε τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να ζητήσουμε αργότερα με εισαγγελική εντολή να κάνουμε άρση απορρήτου και να ζητήσουμε από τις εταιρείες επικοινωνίας να δούμε τι στοιχεία υπάρχουν».
Διαβάστε επίσης:
Το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης κάνει αίτηση την Παρασκευή για παράρτημα στην Ελλάδα