Σε ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη (23.07.2025), με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από την τραγωδία στο Μάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε : «104 ψυχές που δεν πρόλαβαν να σωθούν. Σήμερα, 7 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν είναι ημέρα πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού. Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που σηκώνουν ακόμη το βάρος εκείνης της μέρας».
Για τη σημερινή ημέρα μνήμης της τραγωδίας στο Μάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία έχει την ευθύνη να μετατρέπει τη μνήμη σε πράξη. Να μην ξεχνά τα θύματα, τους εγκαυματίες, τις οικογένειές τους, να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και να φροντίζει ώστε ποτέ καμία περιοχή της χώρας να μη ζήσει ξανά παρόμοιο εφιάλτη».
Και πρόσθεσε: «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει εκσυγχρονιστεί, η πρόληψη είναι προτεραιότητα, η ετοιμότητα είναι συνεχής. Όμως η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ. Γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό».
To άρθρο Μάτι 7 χρόνια μετά: Μήνυμα Παύλου Μαρινάκη για μνήμη και ευθύνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .