Οι πεντανόστιμες αυτές λουκανικόπιτες, σε πρωτότυπο σχέδιο λουλουδιών, ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, με 4 υλικά και είναι μια απόλαυση που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.
Τα λουκάνικα Φρανκφούρτης τυλίγονται μέσα σε έτοιμη ζύμη σφολιάτας, κόβονται και τυλίγονται σε ευφάνταστο σχήμα μαργαρίτας και στολίζουν εντυπωσιακά το τραπέζι σας.
Υλικά για τη Συνταγή
250 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (κατά προτίμηση καβουρδισμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό, για επάλειψη
Εκτέλεση
1. Αρχικά ξεπαγώστε το φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2.Κόψτε τη ζύμη με μια ροδέλα πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια.
3.Αφαιρέστε προσεκτικά τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και κόψτε τα κατά μήκος σε δύο μέρη.
4.Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά ορθογώνια σχήματα. Τοποθετήστε το λουκάνικο στην κάτω μεριά της σφολιάτας, με την στρογγυλεμένη του μεριά προς τα πάνω.
5.Πάρτε την επάνω άκρη της σφολιάτας κατά μήκος, σκεπάστε το λουκάνικο και σφραγίστε το. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε κοψίματα στη σφολιάτα σε σχήμα ακορντεόν, χωρίς όμως να φτάστε στην άκρη της Πάρτε τις δύο άκρες και ενώστε τις προσεκτικά, σχηματίζοντας ένα λουλούδι.
6.Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και λαδώστε το ελαφρά με το λάδι. Τοποθετήστε τις λουκανικόπιτες μαργαρίτες και βάλτε και ένα μικρό κομμάτι λουκάνικο (ροδέλα) στο κέντρο τους.
7.Βουρτσίστε την επιφάνεια των λουλουδιών με τον κρόκο με το νερό και πασπαλίστε με το σουσάμι.
8.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 5-10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά η σφολιάτα και να ροδίσει όμορφα.
Διαβάστε επίσης:
Καζάν ντιπί, η πολίτικη πουτίγκα με την καμένη βάση
Schnizza, ο αναπάντεχος συνδυασμός σνίτσελ με πίτσα που θα σας ξετρελάνει
Smoothie με πορτοκάλι και ρόδι: ένα ενεργειακό ρόφημα ιδανικό για το πρωινό σας
Cucina Povera | topontiki.gr