LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Λαμία: Σεμινάριο Επαγγελματία Barista από την ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΑΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας
5 Νοεμβρίου 2025
Αυγά μάτια με σάλτσα πέστο σε προζυμένο ψωμί
5 Νοεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > Advertorial > Λαμία: Σεμινάριο Επαγγελματία Barista από την ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΑΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
Advertorial

Λαμία: Σεμινάριο Επαγγελματία Barista από την ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΑΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ

2 Μαΐου 2025 3.6k Views
Updated 2025/05/02 at 11:38 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, όσο και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν αποτελεσματικά στον κλάδο της εστίασης του καφέ.

Χώρος Διεξαγωγής & Ημερομηνίες

Στο χώρο της σχολής Αθηνών 18, Λαμία.
7, 8 και 9 Μαϊου 2025

- Advertisement -
Ad image

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ενότητα πρώτη: Espresso basic

Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.

  • Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
  • Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
  • Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
  • Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
  • Οι παράμετροι της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
  • Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
  • Ενότητα δεύτερη: Espresso & Cappuccino

Αφιερωμένο στο κλασικό ιταλικό ρόφημα και την εξέλιξή του, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις τεχνικές για την προετοιμασία ενός άψογου espresso και τα μυστικά για να μετατρέψετε το γάλα σε μια άψογης υφής, πηχτή κρέμα.

  • Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
  • Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
  • Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
  • Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
  • Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
  • Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino

Ενότητα Τρίτη: Πρακτική Εφαρμογή σε ροφήματα.

Εκπαιδευτικοί στόχοι
Το σεμινάριο στοχεύει στο να αποκτήσετε τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και πρακτική γνώση, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επαγγελματίας Barista, έτοιμος για την αγορά εργασίας, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση.
Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση γίνονται με γνώμονα πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Πιστοποίηση Παρακολούθησης
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με το 22310 27500 ή με το lamia@thessalikoiek.gr

Newsroom 2 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας
5 Νοεμβρίου 2025
Αυγά μάτια με σάλτσα πέστο σε προζυμένο ψωμί
5 Νοεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

AdvertorialFeaturedΕιδήσειςΤΟΠΙΚΑ

IconKids.gr – Ένα eshop με αγάπη για το παιδικό και βρεφικό ντύσιμο

22 Οκτωβρίου 2025
ΤΟΠΙΚΑAdvertorialΕιδήσεις

Ξεκινήστε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα με τη σιγουριά της 19Clouds

21 Οκτωβρίου 2025
AdvertorialΤΑΞΙΔΙ

Hotel Malta: Where Stories Begin by the Sea

20 Οκτωβρίου 2025
Advertorial

Στρώματα Ύπνου στη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

20 Οκτωβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?