“Ένα τραγούδι για τα παιδιά στα τρένα…θα φτάσουμε ως το τέρμα!”
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!
Σάββατο 5/4, 20:00, Πανεπιστήμιο (Γαλανέϊκα)
Εκατομμύρια λαού και νεολαίας, δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες πλημμυρίσαμε τους δρόμους και τις πλατείες σε κάθε πόλη της χώρας. Οι εικόνες από τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και όλης της Ελλάδας ήταν ανεπανάληπτες και συγκλονιστικές. Όπως επίσης ανεπανάληπτες ήταν και οι εικόνες από την πόλη μας, τη Λαμία, που και αυτή έγραψε ιστορία με δεκάδες χιλιάδες λαού να κατακλύζουν την πλατεία πάρκου και τους γύρω δρόμους.
Μιλήσαμε εμείς, ο λαός, η γενιά μας! Η γενιά μας που δεν έχει μάθει να προσκυνά γιατί έχει αξίες και ιδανικά! Το φωνάξαμε δυνατά και ξάστερα πίσω από τα πανό μας, μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές και στις 26/1 και στις 7/2 και στις 28/2 και στις 7/3. Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και των διαδηλώσεων έδειξε την αστείρευτη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Η μαζική μας συμμετοχή έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
ü Να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, να σταματήσει η συγκάλυψη!
ü Να ανατραπεί η πολιτική του κέρδους που μετράει τη ζωή μας, τις ανάγκες και την ασφάλεια μας ως κόστος.!
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα κυβέρνησαν τη χώρα, στο κράτος, την Ε.Ε, τους θεσμούς και την «δικαιοσύνη» που υπηρετεί το άδικο.
Καμία εμπιστοσύνη και καμία ανοχή σε αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας, σε αυτούς που έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει εκατοντάδες αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους, όπως πρόσφατα με τα Ωνάσεια και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, σε αυτά τα κτήνη που στήριξαν και στηρίζουν την γενοκτονία στην Παλαιστίνη, που τώρα δίνουν 800 δις ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ίδια στιγμή που οι ανάγκες μας και οι σχολές μας “ασφυκτιούν” από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Τους καταγγέλλουμε και τους λέμε δυνατά ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει, τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει! Γιατί πολύ απλά όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση, η αμφισβήτηση και ο αγώνας γίνεται καθήκον!
Δείξαμε την δύναμη μας και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Για αυτές τις ψυχές που ακόμα ψάχνουν για δικαίωση, για εμάς και τις οικογένειές μας που ψάχνουμε οξυγόνο για να ζήσουμε!
Για αυτό και συμμετέχουμε στην μεγάλη συναυλία, την οποία και αφιερώνουμε στα αδέρφια μας και τις οικογένειές τους!
Δηλώσεις συμμετοχών: 6988219035
Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής, Βιοϊατρικής, Φυσικού, Μαθηματικού Λαμίας