Πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης που συνδυάζουν την τραγανότητα και την γλυκιά αίσθηση μαζί με την εξωτική γεύση της καρύδας.
Μια σπιτική συνταγή, ιδανική για το πρωινό, για το σχολικό κολατσιό των παιδιών αλλά και σαν σνακ για το γραφείο ή τον απογευματινό καφέ.
Υλικά για τη Συνταγή
120 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
90 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
50 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ανθρακούχο μεταλλικό νερό
70 γραμμάρια νιφάδες καρύδας ή ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα λιώστε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, χωρίς να βράσει και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά δηλαδή τις νιφάδες βρώμης με τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις νιφάδες καρύδας.
3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το μεταλλικό ανθρακούχο νερό, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός.
4. Πάρτε μικρές μερίδες από τη ζύμη και πλάστε τις σε μπάλες (σε μέγεθος φουντουκιού έως καρυδιού) με βρεγμένα χέρια, πατήστε τις ελαφρά και βάλτε τις σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.
5. Ψήστε τα μπισκότα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 15 λεπτά. Μπορεί να είναι ακόμα λίγο μαλακά όταν τα βγάλετε από το φούρνο, αλλά κρυώνοντας θα σφίξουν.
Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη ή λάδι καρύδας και να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και κομμάτια ξερών φρούτων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε νιφάδες καρύδας για περισσότερη τραγανότητα και έξτρα εξωτική γεύση.
Διαβάστε επίσης:
Φιλέτα γλώσσας, με την τεχνική της γυναίκας του μυλωνά (αλά Μενιέρ)
Εύκολα κανελορολάκια με γλάσο κρέμας τυριού
Ομελέτα λαχανικών στη φριτέζα αέρος
Cucina Povera | topontiki.gr