Μια πανεύκολη εκδοχή του αγαπημένου ρυζόγαλου που ετοιμάζεται με έτοιμο μίγμα για πουτίγκα σε σκόνη, το γνωστό άνθος αραβοσίτου.
Ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, έχει εξαιρετικά κρεμώδη υφή, με κυρίαρχα τα αρώματα της βανίλιας και της κανέλας και το μόνο δίλημμα είναι αν θα καταναλωθεί ζεστό ή αν θα περιμένετε, έχοντας την υπομονή, να παγώσει στο ψυγείο.
Υλικά για τη Συνταγή
1 λίτρο γάλα πλήρες + 200 ml
200 γραμμάρια ρύζι, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
2 κανελόξυλλα
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι (40 γραμμάρια) πουτίγκα βανίλιας σε σκόνη, άνθος αραβοσίτου
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας (8 γραμμάρια το καθένα)

Εκτέλεση
1. Αρχικά βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και βράστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαζί με το ρύζι, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε το μίγμα συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει και βράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου για 10-15 λεπτά.
2. Σε ένα ποτηράκι διαλύστε τη σκόνη πουτίγκας στα 200 ml γάλα, έτσι ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα, δίχως σβόλους.
3. Προσθέστε στην κατσαρόλα το μίγμα της πουτίγκας, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και στη συνέχεια πήξτε το ρυζόγαλο, φέρνοντάς το σε βρασμό για 2-3 φορές.
4. Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε το ρυζόγαλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε σε μπολάκια ή αν δεν θέλετε να το καταναλώσετε ζεστό, αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει .
5. Πασπαλίστε με κανέλα σκόνη και απολαύστε!
Διαβάστε επίσης:
Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους
Σουηδικές τρούφες με νιφάδες βρώμης και καφέ (chokladbollar)