Ένα ιδιαίτερα ζουμερό, αρωματικό και κρεμώδες κέικ με πυκνή υφή, χάρη στο ινδοκάρυδο που περιέχει, γεμιστό με γλυκά και τρυφερά κομμάτια κομπόστας μήλου.
Το απλό αυτό επιδόρπιο δεν απαιτεί επεξεργαστές και μίξερ, ούτε και ιδιαίτερη επιδεξιότητα καθώς ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της καρύδας και των μήλων.
Υλικά για τη Συνταγή
Για την κομπόστα
3 – 4 μέτρια μήλα, πλυμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κανελόξυλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Για το κέικ
80 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 τσιμπιά αλάτι
3 αυγά (L)
500 ml γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε την κομπόστα ή χρησιμοποιήστε έτοιμη. Πλύντε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα ξεφλουδισμένα μήλα σε κύβους και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τον γλυκάνισο και ρίξτε αρκετό νερό, τόσο ώστε μόλις να σκεπάζονται τα μήλα. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν (να έρθουν σε σύσταση κομπόστας), σουρώστε τα πολύ καλά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C, αλευροβουτυρώστε καλά μια φόρμα 22-24 εκατοστών ή βουτυρώστε απλά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώστε στον πάτο της τα καλά στραγγισμένα κομμάτια της κομπόστας.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας.
4. Στα ξηρά αυτά υλικά, ρίξτε το γάλα, τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και το βούτυρο και ανακατέψτε τα όλα καλά με αυγοδάρτη μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι στο μίγμα.
5. Περιχύστε με τη ζύμη του κέικ τα στρωμένα μήλα στη φόρμα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60 λεπτά.
6. Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Φιλέτα μπακαλιάρου στον φούρνο, με σκόρδο και λεμόνι
Τάρτα σοκολάτας, με μπισκότα Oreo, χωρίς ψήσιμο