Μια φίνα και απολαυστική κρέμα καρύδας (raffaello), μόνο με 4 υλικά: νιφάδες καρύδας (ινδοκάρυδο), ζαχαρούχο γάλα, βούτυρο και λευκή σοκολάτα.
Μπορείτε να απολαύσετε την φανταστική αυτή κρέμα, σκέτη, σερβιρισμένη μέσα σε φλιτζάνια, να την μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήσετε καπ κέικς και άλλες παρασκευές, να γεμίσετε με αυτήν τούρτες, σφολιάτες, γλυκά σου και εκλαίρ και να δημιουργήσετε υπέροχα γλυκά ταψιού τοποθετώντας την σε στρώσεις εναλλάξ με μπισκότα, σαβουαγιάρ ή γκοφρέτες.
Υλικά για τη Συνταγή
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
400 γραμμάρια (1 κονσέρβα) γάλα ζαχαρούχο
60 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1.Αρχικά τεμαχίστε τη λευκή σοκολάτα και βάλτε την σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε τα πάντα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να αποκτήσετε μια ρευστή σάλτσα με λεία υφή.
2.Αποσσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς.
3.Χτυπήστε με το μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει η κρέμα, προσπαθώντας να ενσωματώσετε όσο περισσότερο αέρα γίνεται.
4.Ανακατέψτε απαλά το ινδοκάρυδο μέσα στην κρέμα με μια μαρίζ και έπειτα τοποθετήστε την στο ψυγείο για να σφίξει κι άλλο.
5.Βάλτε την σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σερβίρετέ την με όποιον από τους παραπάνω τρόπους επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών
Ευωδιαστό λικέρ μανταρίνι, σπιτικό και εύκολο
Ρολά τορτίγιας, γλυκοκαυτερά, με πικάντικα ψητά ρεβίθια και λαχανικά
Cucina Povera | topontiki.gr