Δριμύ κατηγορώ απευθύνει η Μαρία Καρυστιανού κατά του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη για την δήλωσή του ότι η Προανακριτική που θα συσταθεί ύστερα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει αν ο κ. Τριαντόπουλος τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο κ. Βορίδη βάλατε αυτόν τον όρο? Γιατί αποκλείετε την έρευνα για τα υπόλοιπα εγκλήματα, για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις;» ρωτάει επίσης η κ. Καρυστιανού, σε ανάρτησή της.
Μάλιστα, η κ. Καρυστιανού αναφέρει τι θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί όπως «για τον σκοπό και τα κίνητρα που τον ώθησαν σε αυτά τα αποτρόπαια αδικήματα συγκάλυψης».
Κατηγορεί επίσης τον υπουργό Επικρατείας ότι συμφώνησε να συσταθεί η Προανακριτική ούτως ώστε: «α. να κοκορεύεστε ότι πράξατε δήθεν τα δέοντα και β. να ξεπλύνετε κάθε ευθύνη πολιτικών “προστατεύοντας” από τις ευθύνες του τον ΠΘ που είναι ο προϊστάμενος του κ. Τριαντοπούλου».
Αναλυτικά η ανάρτηση Καρυστιανού
«Πολλά και απαράδεκτα αποκαλύπτει η προσεκτική δήλωση του κ Βορίδη, ότι «επιτρέπει « η ΝΔ την Προανακριτική με τον ΟΡΟ ότι θα διερευνηθεί ΜΟΝΟ η παράβαση καθήκοντος για τον κ. Τριαντοπούλο;;;
Για ποιον λόγο κ. Βορίδη βάλατε αυτόν τον όρο? Γιατί αποκλείετε την έρευνα για τα υπόλοιπα εγκλήματα, για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις? Μήπως γιατί φοβάστε τις τεράστιες ευθύνες και θέλετε να βγει η Κυβέρνησή σας άβρεχτη με ένα πλημμέλημα?
Δηλαδή, να ερευνηθεί ένας υπουργός για την παράβαση καθήκοντος, αλλά ΟΧΙ: 1. ΓΙΑ τον σκοπό και τα κίνητρα που τον ώθησαν σε αυτά τα αποτρόπαια αδικήματα συγκάλυψης 2. ΓΙΑ τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, στις οποίες προέβη, παραβαίνοντας τα καθήκοντα του και οι οποίες οδήγησαν στοχευμένα στην καταστροφή των αποδείξεων, που θα αποκάλυπταν όλη την αλήθεια 3. ΓΙΑ τις εντολές που έδωσε σε περιφέρεια, σε αρχηγούς αστυνομίας, πυροσβεστικής και σε ιατροδικαστές με σκοπό να χαθούν πολύτιμα στοιχεία 4. ΓΙΑ την οικονομική απιστία καθώς εκταμιεύθηκαν από το Ταμείο Ανάπτυξης χρήματα που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στοιχείων εγκλήματος 5. ΓΙΑ την παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης ώστε να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια, κάτι δυστυχώς σύνηθες για κάθε Κρατικό Έγκλημα. Είναι δυνατόν να υποτιμάτε τόσο τη νοημοσύνη μας; Ο επιλεκτικός τρόπος – όρος, υπό τον οποίο επιθυμείτε να γίνει Προανακριτική ώστε: α. να κοκορεύεστε ότι πράξατε δήθεν τα δέοντα και β. να ξεπλύνετε κάθε ευθύνη πολιτικών “προστατεύοντας” από τις ευθύνες του τον ΠΘ που είναι ο προϊστάμενος του κ. Τριαντοπούλου,
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ δεν θα περάσει κ . Βορίδη. Το Σύνταγμα δυστυχώς ορίζει ότι ο μοναδικός τρόπος να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη ένας υπόλογος Υπουργός είναι μέσα από την Προανακριτική. Το να χρησιμοποιείτε όμως το Σύνταγμα για να αθωώνετε δυνητικούς ένοχους, σας καθιστά υπόλογους προς στον Ελληνικό λαό και όχι μόνο. Επομένως, ΝΑΙ σε μια δίκαιη και αληθινή Προανακριτική όπου θα ξεκινήσει έρευνα προς πάσα κατεύθυνση, για να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους εκείνη την αποφράδα νύχτα, επέτρεψαν – στην πράξη εν γνώσει του ενδεχόμενου – δύο αντίθετα τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή, αλλά και αμέσως μετά οργανωμένα από την θέση ισχύος όπου βρίσκονταν να καταστρέψουν, να μπαζώσουν, να μοντάρουν και να αλλοιώσουν οτιδήποτε θα αποκάλυπτε τους εγκληματίες που φορτώνουν παράνομα φορτία εκρηκτικών χημικών στα Ελληνικά τρένα.
Συμφωνείτε κ. Μητσοτάκη ή τον όρο που έθεσε ο κ. Βορίδης να περιοριστείτε στην παράβαση καθήκοντος και μόνο του κ. Τριαντόπουλου, του τον υπαγορεύσατε εσείς;;;»
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: «Πλήγμα για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας ο θάνατος του Βασίλη Δημάκη»