Λατρεύω τις σαλάτες που είναι χορταστικές αλλά και ελαφριές! Αυτή η εκδοχή με αυγά, τραγανό αγγούρι, γλυκιά πιπεριά και γραβιέρα είναι ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό γεύμα. Ο συνδυασμός του γιαουρτιού με το τυρί δίνει μια απαλή, κρεμώδη υφή, ενώ τα λαχανικά φέρνουν δροσιά και χρώμα στο πιάτο. Ιδανική επιλογή για γρήγορο μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, χωρίς καθόλου κόπο.
Δες εδώ το βίντεο:
Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα = 1/2 συνταγής)
-
Θερμίδες: 315 kcal
-
Πρωτεΐνη: 22 γρ.
-
Λιπαρά: 22 γρ.
-
Κορεσμένα λιπαρά: 9 γρ.
-
Υδατάνθρακες: 6 γρ.
-
Σάκχαρα: 4 γρ.
-
Φυτικές ίνες: 1,5 γρ.
-
Νάτριο: 480 mg
Υλικά
(για 2 μερίδες)
-
1 αγγούρι (περίπου 200 γρ.)
-
4 αυγά βρασμένα (μεσαία, περίπου 240 γρ.)
-
1 κόκκινη πιπεριά (περίπου 120 γρ.)
-
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
-
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
-
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι και την πιπεριά. Κόβουμε το αγγούρι σε sticks και την πιπεριά σε μικρούς κύβους.
-
Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε μικρά κομμάτια.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αγγούρι, την πιπεριά και τα αυγά.
-
Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
-
Ανακατεύουμε απαλά.
-
Σερβίρουμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.