Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη), στη Γαύδο θα σημειώσει ο καιρός αύριο (02.04.2025) έως τις πρωινές ώρες και στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και τη νότια Κρήτη), στη Γαύδο και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη καθώς και στη Γαύδο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία και στα νότια σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
To άρθρο Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα – Έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .