Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Ημαθία για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες.
Οι δύο άνδρες μάλιστα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.
Πρόκειται για έναν 40χρονο και τον 31 ετών οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεψαν από τις αρχές του τρέχοντος μήνα σχεδόν 2,5 τόνους πετρελαίου θέρμανσης από συνολικά τέσσερα σχολεία σε περιοχές της Νάουσας και της Βέροιας– μεταξύ αυτών από δύο δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο κι ένα γυμνάσιο.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας τους «πέρασαν» χειροπέδες χθες το βράδυ, όταν τους εντόπισαν έξω από νηπιαγωγείο να μεταγγίζουν πετρέλαιο θέρμανσης από το παραβιασμένο λεβητοστάσιο σε πλαστικά δοχεία που ήταν τοποθετημένα σε μισθωμένο όχημα – τύπου βαν.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν 24 πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων, το καθένα, που περιείχαν συνολικά 480 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Το πετρέλαιο δόθηκε πίσω στο σχολείο.
Διαβάστε επίσης:
Κακοκαιρία – Κολυδάς: «Υποχωρεί το κρύο και έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας»