Η επιθετική στάση της κυβέρνησης στα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ – που κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως και ευθεία εμπλοκή – και οι δηλώσεις στελεχών της, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη που κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση καθώς στην πραγματικότητα το κυβερνών κόμμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Κουμουνδούρου.
Η σπουδή που δείχνουν ωστόσο τα στελέχη της έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους λόγους που γίνεται κάτι τέτοιο.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε μάλιστα λόγο για «σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη, ώστε να ασκήσει μία αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος λίγων καρτέλ και σ’ αυτό το σχέδιο προφανώς τον ενδιαφέρει και επιδιώκει με διάφορους τρόπους – το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ήταν ένας από αυτούς τους τρόπους – να μειώσει την δυναμική και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ».
Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι το σχέδιο αυτό εξυπηρετεί την επαναφορά του διπόλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που επιδιώκει με κάθε τρόπο να επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός. Να επανέλθουν δηλαδή οι σαφείς διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν στο παρελθόν και οι οποίες έπαψαν να υπάρχουν με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι μετά από μία μακρά περίοδο ιδιαίτερα προβληματικών σχέσεων τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαιώνουν ότι το πολυθρύλητο ραντεβού, το οποίο συμφωνήθηκε το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Ν. Ανδρουλάκη, είναι προ των πυλών.
Κάποιοι πάντως θεωρούν ότι οι κυβερνητικές επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ως μοναδικό στόχο να τον εξαφανίσουν από το πολιτικό τοπίο, σχετίζονται άμεσα και με τα όσα ακούγονται για την ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.
ΟΙ ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι στόχος των στελεχών της ΝΔ είναι να απαξιώσουν όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα την αριστερά ώστε εάν ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέψει ακόμα και μέσα από άλλο σχήμα, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και όσοι τον ακολουθήσουν να είναι απαξιωμένοι στην συνείδηση των πολιτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας πάντως αυτά τα σενάρια τόνισε ότι «Ας μη ψάχνουν ενορχηστρωτές γιατί δεν τους πιστεύει κανείς».
«Αυτά δεν τα πιστεύει ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος, ούτε ο πιο δραστήριος διακινητής fake news», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Την ίδια ώρα, υπάρχει ωστόσο και μεγάλη συζήτηση για το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή θα επιχειρήσει να εκφράσει τη δυσαρεστημένη δεξιά μέχρι και την αριστερά έχουν διχάσει το κυβερνών κόμμα.
Άλλοι πιστεύουν ότι θα ήταν μία καλή εναλλακτική λύση – ως κυβερνητικός εταίρος – στην περίπτωση που η ΝΔ δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
Άλλοι πάλι θεωρούν ότι μέσα από ένα τέτοιο αφήγημα το κυβερνών κόμμα μπορεί να αποψιλωθεί ακόμα περισσότερο καθώς μπορεί να αποτελέσει μία νέα εναλλακτική λύση –τύπου ΠΟΤΑΜΙ– για όσους εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη ΝΔ.
Διαβάστε επίσης:
Η κόρη του Παύλου Πολάκη απαντά με αιχμές: Αβάσιμες οι διαρροές του γραφείου του κ. Κασσελάκη
Ομιλίες Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη στην πολιτική κηδεία του Μπουτάρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr