Τραγανά, αρωματικά σφολιατίνια κανέλας, τα γνωστά παλμιέ, σε πρωτότυπο σχήμα πεταλούδας που θα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά!
Θα χρειαστείτε απλά υλικά, λίγη προετοιμασία και σε μισή ώρα θα έχετε στο τραπέζι μια νόστιμη λιχουδιά κανέλας που θα ενθουσιάσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους λάτρεις των γλυκών.
Υλικά για τη Συνταγή
330 γραμμάρια σφολιάτα (1 φύλλο)
Λίγο αλεύρι γ.ο.χ. (για το άνοιγμα της σφολιάτας)
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη αχνοζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Αρχικά ξεπαγώστε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα ανοίξτε, σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, με τη βοήθεια ενός πλάστη.
2. Λιώστε το βούτυρο και βουρτσίστε το σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
3. Ανακατέψτε την κανέλα με τη ζάχαρη και πασπαλίστε το μίγμα σε όλη την βουτυρωμένη επιφάνεια της ζύμης. Βάλτε μπροστά σας το φύλλο σφολιάτας κατά μήκος και τυλίξτε και τις δύο πλευρές του, έτσι ώστε να συναντήσει η μία την άλλη προς το κέντρο του φύλλου. Διπλώστε τα 2 τμήματα το ένα πάνω στο άλλο, όπως στην φωτό.
4. Πιέστε ελαφρά με την παλάμη σας και κόψτε μέχρι κάτω σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών. Χαράξτε το κάθε κομμάτι ζύμης στη μέση, χωρίς να το κόψετε μέχρι τέλους, ανοίξτε το, απλώνοντάς το σχηματίζοντας μια πεταλούδα και τοποθετήστε την σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
5. Ψήστε τις πεταλούδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν λίγο. Αφήστε τις να κρυώσουν και πασπαλίστε τις ελαφρά με αχνοζάχαρη λίγο πριν τις σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Ριζότο με πράσινα σπαράγγια και παρμεζάνα
Πουτίγκα μπανάνας με σπόρους chia και μέλι
Smashed burger – διπλό ισοπεδωμένο μπέργκερ με τυρί και κρεμμύδια