Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ – Ο Ανδρουλάκης άλλαζε διαρκώς στάση​

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ – Ο Ανδρουλάκης άλλαζε διαρκώς στάση​

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με τη στάση που κράτησε το κόμμα, σημειώνοντας ότι φάνηκε στον κόσμο ως «κόμμα διαμαρτυρίας».

Η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε συγκεκριμένα σήμερα (03/07) στο OPEN πως το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε κερδισμένο από τη στάση που κράτησε στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά/κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αλλά και σ’ αυτό της επιστολικής ψήφου, υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «άλλαζε συνεχώς στάση».

«Εγώ τολμώ να σας πω ότι ήμουν η μόνη ως βουλευτής που είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, είχα πει τις ενστάσεις μου και την ανησυχία μου όσον αφορά και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου όπου τελικά το ΠΑΣΟΚ βγήκε και καταψήφισε ένα θέμα το οποίο αποτελεί βασική αρχή, βασική καταστατική πρόταση, χωρίς ποτέ να καταλάβει κανείς για ποιον λόγο», ενώ πρόσθεσε έπειτα ότι «θα μπορούσαμε πολύ απλά να καταδικάσουμε την κυρία Κεραμέως για την τροπολογία που έφερε όμως τη θέση μας να την υπερψηφίσουμε».

 

Για το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων σημείωσε τα εξής:

«Θα σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος στην αρχή βγήκε και είπε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο μετά άλλαξε και είπε ότι εμείς είμαστε υπέρ αλλά με ένα σκανδιναβικό μοντέλο, οπότε κανείς δεν κατάλαβε τι είναι αυτό.

Μετά βγήκε και είπε “ναι, εμείς είμαστε υπέρ, αλλά θέλουμε να αλλάξει το άρθρο 16”, και μετά βγήκε και είπε ότι “δεν ξέρουμε αν θα υπερψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 16”. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θολής θέσης, τότε τι είναι;

Πολλές φορές με αυτήν τη θολούρα φανήκαμε περισσότερο ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως ένα κόμμα το οποίο θέλει και διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα».

Σύμφωνα με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται, είναι ένα ιστορικό κόμμα, δεν μπορεί να ετεροκαθοριστεί».

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *