Εθιστικά φραουλένια κεκάκια με λαχταριστή βουτυρόκρεμα, που ετοιμάζονται εύκολα, ακόμα και από αρχάριους. Διακοσμήστε τα με φρέσκες φράουλες και σερβίρετέ τα, συνοδεία με τον απογευματινό σας καφέ, σε μπουφέ ή ακόμα και σε πάρτυ γενεθλίων.
Υλικά για τη Συνταγή
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια τσιμπιά αλάτι
2/3 φλιτζανιού καλής ποιότητας βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα, πλήρες
½ φλιτζάνι γιαούρτι, με γεύση και κομματάκια φράουλας
Για τη βουτυρόκρεμα
¾ φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
¼ φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες, λιωμένες με το πιρούνι
Φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
2.Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σε μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο. Προσθέστε τα αυγά στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντάς τα ένα – ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανά τακτά διαστήματα καθαρίζετε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.
3.Προσθέστε τα στεγνά υλικά και ενσωματώστε τα καλά, τμηματικά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι και μόλις ομογενοποιηθούν, σταματήστε το χτύπημα για να μην κόψει το μίγμα.
4.Με ένα σκούπ παγωτού γεμίστε τις χάρτινες θήκες για κάπ κέικς που έχετε τοποθετήσει στις φόρμες , μέχρι τα 23 τους. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
5.Για τη βουτυρόκρεμα, αφρατέψτε στο μίξερ το βούτυρο και το εκχύλισμα και βάλτε την αχνοζάχαρη, όχι μεμιάς αλλά σιγά-σιγά στη χαμηλή ταχύτητα. Τελευταίες βάλτε τις φράουλες στη μεσαία ταχύτητα. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με το κουτάλι, γαρνίρετε τα κεκάκια, διακοσμήστε με φρέσκιες φράουλες και απολαύστε.
Συμβουλή
Η μέτρηση έγινε με φλιτζάνι 250 ml.
Διαβάστε επίσης:
Ψητά μπαρμπούνια με ντρέσινγκ σκόρδου και μαϊντανού
Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα