LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Φιλέτα μπακαλιάρου στον φούρνο, με σκόρδο και λεμόνι
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων με αξιοπιστία και εντυπωσιακό σχεδιασμό από την 19CLOUDS
6 Ιουλίου 2025
Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα
6 Ιουλίου 2025
επιμελητήριο φθιώτιδας
Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Παρουσίαση του προγράμματος «ΕΥΤΟΠΙΑ»
6 Ιουλίου 2025
Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος
6 Ιουλίου 2025
«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;» – Συγκλονίζει η περιγραφή της 14χρονης
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Φιλέτα μπακαλιάρου στον φούρνο, με σκόρδο και λεμόνι
ΓΕΥΣΗ

Φιλέτα μπακαλιάρου στον φούρνο, με σκόρδο και λεμόνι

Newsroom 23 Ιανουαρίου 2025
Updated 2025/01/23 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Τρυφερά φιλέτα μπακαλιάρου, σοταρισμένα με αλεύρι και αρωματικά μπαχαρικά και ψημένα μέσα σε μια πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου και λεμονιού.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Το πιάτο ετοιμάζεται μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά και θα γίνει η αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων, ακόμα και των δύσπιστων που δεν είναι λάτρεις των ψαριών.

Υλικά για τη Συνταγή

680 γραμμάρια (4-6 τεμάχια περίπου) φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

- Advertisement -

¼ φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το ελαφρύ πανάρισμα

1/3 φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¾ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σάλτσα

5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Εκτέλεση

1. Αρχικά, βγάλτε από το ψυγείο τα φιλέτα ή ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα, αν χρησιμοποιήσετε, τοποθετώντας τα μέσα σε σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο (zip) και βυθίζοντάς την σε κρύο νερό. Μην βουτάτε και μην βυθίζετε ποτέ τα ψάρια γυμνά, σε νερό, αλλά πάντα μέσα στη συσκευασία τους ή σε σακουλάκι με κενό αέρος. Ελέγξτε τα μετά από 20 λεπτά και αφαιρέστε τα.

2. Σκουπίστε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.

3. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετήστε ανακατεμένα τα υλικά για το πανάρισμα, δηλαδή το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το σκόρδο.

4. Βουτήξτε τα φιλέτα πρώτα στη σάλτσα λεμονιού και έπειτα στο μίγμα του αλευριού. Τινάξτε την περιττή ποσότητα αλευριού και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για αργότερα.

5. Σε ένα τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά αλλά μην τα μαγειρέψετε εντελώς. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

6. Στην υπόλοιπη σάλτσα λεμονιού προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατέψτε. Περιχύστε με αυτήν τα σοταρισμένα φιλέτα ψαριού μέσα στο σκεύος, όπως είναι από το τηγάνισμα.

7. Ολοκληρώστε το ψήσιμο στον καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η σάρκα του ψαριού να ασπρίσει και να μαδάει εύκολα με το πιρούνι. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε. Συνοδέψτε με πατάτες, ρύζι και βραστά λαχανικά.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα σοκολάτας, με μπισκότα Oreo, χωρίς ψήσιμο

Θρεπτική και υγιεινή σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο και φέτα

Μπριός «ακορντεόν, με ολόκληρες φέτες μήλου και κανελοζάχαρη

​ Read More

Newsroom 23 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων με αξιοπιστία και εντυπωσιακό σχεδιασμό από την 19CLOUDS
6 Ιουλίου 2025
Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα
6 Ιουλίου 2025
επιμελητήριο φθιώτιδας
Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Παρουσίαση του προγράμματος «ΕΥΤΟΠΙΑ»
6 Ιουλίου 2025
Έλον Μασκ: Aνακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος
6 Ιουλίου 2025
«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;» – Συγκλονίζει η περιγραφή της 14χρονης
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?