Μια υπέροχη φασουλοσαλάτα, χορταστική και θρεπτική, με τραγανές φέτες κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ελιές Καλαμών. Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο με φασόλια σε κονσέρβα εξοικονομώντας έτσι χρόνο και μεταμορφώνοντας την παρασκευή μιας σαλάτας κυριολεκτικά σε παιχνίδι, αφού θα χρειαστείτε μόνο 15 λεπτά.
Υλικά για τη Συνταγή
200 γραμμάρια ξερά φασόλια γίγαντες
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μερικές ελιές
50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
75 ml ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση
1.Αρχικά μουλιάστε τα φασόλια σε άφθονο νερό, αποβραδίς, για 12 τουλάχιστον ώρες.
2.Στραγγίστε τα μουλιασμένα φασόλια, ξεπλύντε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα περιχύνοντας με 2 ½ λίτρα κρύο νερό. Βράστε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
3.Στραγγίστε τα αμέσως σε ένα σουρωτήρι και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
4.Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές μισές ροδέλες. Ψιλοκόψτε και τον
φρέσκο μαϊντανό.
5.Προσθέστε τις ροδέλες κρεμμυδιού και τον μαϊντανό στο μπολ με τα χλιαρά φασόλια, μαζί με το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με μερικές ελιές Καλαμών, αν επιθυμείτε.
Συμβουλή
-Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα, στραγγίστε τα αμέσως και μην τα αφήσετε να μουλιάσουν στο νερό που έβρασαν. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να εμποτιστούν με νερό και να μην μπορέσουν να απορροφήσουν σωστά το ξύδι, το ελαιόλαδο και τις γεύσεις των μυρωδικών.
-Για να έχει η σαλάτα πιο πλούσια γεύση, συνιστάται να την αφήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα αφού την αλατοπιπερώσετε. Ανακατέψτε την περιστασιακά και εάν επιθυμείτε, εμπλουτίστε την με ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές.
Διαβάστε επίσης:
Ντολμαδάκια γιαλαντζί από την Πόλη
Κρεμώδες ρυζόγαλο με σκόνη πουτίγκας βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)