Το αέρινο αυτό γλύκισμα με τυρί μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες είναι ένα απίστευτα κρεμώδες επιδόρπιο, εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία του.
Είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός φρούτου και κρέμας και αδιαμφισβήτητα αποτελεί τον πιο νόστιμο τρόπο για να απολαύσετε τις ανοιξιάτικες φράουλες της εποχής.
Υλικά για τη Συνταγή
Για τη σάλτσα
350 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
Ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο (κατά προτίμηση βιολογικό), χωρισμένο σε 2 δόσεις
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης, πολύ παγωμένη
30 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
1. Αρχικά, πλύντε τις φράουλες, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και κρατήστε μερικές στην άκρη για τη διακόσμηση. Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες και βάλτε τις στο ψηλό δοχείο του ραβδομπλέντερ μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, πολτοποιήστε και αφήστε την σάλτσα στην άκρη.
3. Έπειτα χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί, με το μίξερ χειρός, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και προσθέστε σιγά – σιγά τη ζάχαρη, χτυπώντας ακόμα λίγο μέχρι να ενσωματωθεί.
4. Στη συνέχεια, διπλώστε τη χτυπημένη σαντιγί στο τυρί μασκαρπόνε, προσθέστε λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
5. Τέλος, σερβίρετε το γλυκό σε στρώσεις σε 4 ποτήρια. Μοιράστε το μίγμα της κρέμας μασκαρπόνε στα ποτήρια με τη βοήθεια ενός κορνέ, από πάνω προσθέστε τη σάλτσα φράουλας και διακοσμήστε με τις υπόλοιπες ολόκληρες φράουλες που έχετε κρατήσει.
Συμβουλή
Μπορείτε να δώσετε λίγη τραγανή γεύση στο επιδόρπιο, προσθέτοντας μια ακόμα στρώση με σπιτική granola, μούσλι, μια χούφτα από τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους) ή ακόμα και θρυμματισμένα μπισκότα που έχουν περισσέψει.
Διαβάστε επίσης:
Κυπριακές πίτες (τσεπούλες) γεμιστές με σαλάτα, ψητές πιπεριές και χαλούμι σχάρας
Σοκολατένιες τρούφες με περισσεύματα
Σαλάτα με περισσεύματα πασχαλινών γεμιστών αυγών (διαβολικών) και μαρουλιού