Αντιμέτωπο με απαγόρευση στις ΗΠΑ, το TikTok έχει προθεσμία έως τις 5 Απριλίου για να εξασφαλίσει νέα ιδιοκτησία. Ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές βρίσκονται η Oracle, η Microsoft, η Amazon, ο διάσημος youtuber MrBeast, ακόμα και το Ταμείο Εθνικού Πλούτου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε παράταση 75 ημερών, αλλά αν δεν βρεθεί αγοραστής, η εφαρμογή ίσως εξαφανιστεί από τις ΗΠΑ.
Δείτε ακόμα στο ένθετο για τα social media:
Apple: Εισάγει σύστημα προστασίας για παιδιά στα social media
Ποιος προστατεύει τα παιδιά στα social media; Η Meta θέλει τα app stores να αναλάβουν δράση σχετικά με την προστασία των ανηλίκων, μεταθέτοντας εκεί την ευθύνη. Και η Apple έκανε το πρώτο βήμα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ο κολοσσός τεχνολογίας, εισάγει νέο σύστημα ηλικιακών διαβαθμίσεων, επιτρέποντας στους γονείς να κοινοποιούν την ηλικία των παιδιών τους. Οι εφαρμογές θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο, ενώ η Apple θα επιβλέπει την πρόσβαση. Το σύστημα διευκολύνει τη ρύθμιση παιδικών λογαριασμών και επιτρέπει την επιβεβαίωση γονέα μέσω ιστορικού πληρωμών. Οι κυβερνήσεις ίσως επιβάλουν δικούς τους κανόνες, ενώ όλοι περιμένουν αν ο ανταγωνιστής της Apple, η Google θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.
Δανία: Απαγορεύει τα κινητά για τα παιδιά κάτω των 13 ετών
Η Δανία απαγορεύει τα κινητά σε σχολεία και εξωσχολικούς χώρους, ενώ παιδιά κάτω των 13 ετών δε θα έχουν smartphone. Έρευνα έδειξε ότι το 94% των παιδιών έως 13 ετών έχει προφίλ στα social media, αφιερώνοντας ώρες στο TikTok και το YouTube. Τα κινητά αποσπούν την προσοχή από το διάβασμα και την κοινωνική ζωή. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν ήδη θεσπίσει ανάλογους περιορισμούς, ενώ άλλες εξετάζουν μέτρα προστασίας για τους ανήλικους.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΓΟΥΣΗ
www.ertnews.gr