Αυτή η ανοιξιάτικη κοτοσαλάτα, ελαφριά αλλά χορταστική χάρη στην πρωτεΐνη που περιέχει, συνδυάζει την τραγανότητα των λαχανικών με την φρεσκάδα του άνηθου και όλα μαζί δένουν αρμονικά με την κρεμώδη και πικάντικη γεύση του ντρέσινγκ.
Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό ως ελαφρύ γεύμα, ως συνοδευτικό για μπάρμπεκιου ή ως τμήμα ενός μπουφέ σε πάρτυ. Μπορείτε να συνοδέψετε τη σαλάτα με φέτες από φρέσκια μπαγκέτα ή να την σερβίρετε με σπιτικά φρεσκοψημένα και τραγανά κρουτόν.
Υλικά για τη Συνταγή
200 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
100 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβα, καλά στραγγισμένο
1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο
1 αγγούρι, κομμένο σε φετάκια ή λωρίδες (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ντρέσινγκ γιαουρτιού για σαλάτα (έτοιμο ή σπιτικό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού για το ράντισμα
Εκτέλεση
1. Αρχικά σκουπίστε και στεγνώστε ταμποναριστά το φιλέτο κοτόπουλου, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί καλά εσωτερικά.
Αποσύρετέ το από το τηγάνι, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε λωρίδες.
3. Ξεφλουδίστε το καρότο και τρίψτε το στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Στραγγίστε καλά το καλαμπόκι, πλύντε τον άνηθο, στεγνώστε τον και ψιλοκόψτε τον. Βάλτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε. Βάλτε και το αγγούρι, αν χρησιμοποιήσετε.
4. Προσθέστε το ψημένο κοτόπουλο σε λωρίδες, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε τα πάντα προσεκτικά, ώστε τα συστατικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
5. Περιχύστε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, αλατοπιπερώστε και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
6. Αφήστε τη σαλάτα κοτόπουλου να μαριναριστεί για λίγο στο ψυγείο και σερβίρετε.
Συμβουλή
- Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, μπορείτε να ψιλοκόψετε ένα μικρό κόκκινο ξερό κρεμμύδι και να το προσθέσετε.
- Το φιλέτο κοτόπουλου μπορεί επίσης να αντικατασταθεί υπέροχα με περισσεύματα ψητού ή βραστού κοτόπουλου ή γαλοπούλας.
- Αν επιθυμείτε να φτιάξετε μόνοι σας το ντρέσινγκ, ανακατέψτε γιαούρτι ή ξινόγαλα, μαγιονέζα (μπορείτε να την παραλείψετε), λίγο ξύδι ή λεμόνι, αλατοπίπερο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγη μουστάρδα με μπαχαρικά.
Διαβάστε επίσης:
Δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο (3 υλικά)
Μπαγκέτα σε στιλ πίτσας στην τοστιέρα