Πανεύκολο σπιτικό παγωτό με γεύση κακάο, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς αυγά, με 3 μόνο υλικά που ετοιμάζεται σε 5 μόλις λεπτά.
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να συνδυάσετε την πλούσια και κρεμώδη υφή του με μερικές σταγόνες σοκολάτας, κομμάτια θρυμματισμένων μπισκότων, καβουρδισμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Υλικά για τη Συνταγή
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
- Advertisement -
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 ml), πλήρης, καλά παγωμένη
½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια) σκόνη κακάο
Προαιρετικά
Σταγόνες σοκολάτας, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση
1. Αρχικά θα πρέπει να τοποθετήσετε μερικές ώρες πριν ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο στο ψυγείο, να παγώσουν καλά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να σχηματίζει απαλές κορυφές.
3. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και το κρύο ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αν επιθυμείτε, προσθέστε σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα κομμάτια μπισκότων και ανακατέψτε απαλά.
4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Διαβάστε επίσης:
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με λεμόνι και δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας
Χορταστική σαλάτα με πατάτες «τσακιστές», λαχανικά και πανεύκολο ντρέσινγκ
Ολονύχτια βρώμη με γεύση τσίζκεικ φράουλα