Το ακτινίδιο, το φρούτο που είναι γνωστό ότι μας βοηθάει στο να ανακουφιστούμε από την δυσκοιλιότητα, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα το βράδυ.
Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ακτινιδίου πριν από τον ύπνο θα μπορούσε πραγματικά να τον βελτιώσει.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν δύο ακτινίδια μια ώρα πριν τον ύπνο για τέσσερις εβδομάδες, κοιμόντουσαν πιο γρήγορα, περισσότερο και είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου.
«Ενώ χρειάζονται περισσότερες μελέτες, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να είναι ένας απλός, φυσικός τρόπος για να υποστηρίξει τον ύπνο», υποστηρίξει ο ειδικός στον ύπνο Δρ. Raj Dasgupta.
Τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει το ακτινίδιο στον μεταβολισμό, στην υγεία του εντέρου, στη διάθεση και στον ύπνο μεγιστοποιούνται όταν το τρώμε με τη φλούδα.
Γιατί το ακτινίδιο βελτιώνει τον ύπνο;
Η σεροτονίνη είναι ένας τύπος χημικής ουσίας του εγκεφάλου που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου, επηρεάζοντας τη διάρκεια και ποιότητα του ύπνου. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο γεμάτο με σεροτονίνη.
Ο εγκέφαλός σας χρησιμοποιεί τη σεροτονίνη στο ακτινίδιο για να παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και σηματοδοτεί το σώμα σας όταν είναι ώρα να κοιμηθείτε.
Περιέχει επίσης έναν τύπο βιταμίνης Β που ονομάζεται φυλλικό οξύ. Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος έχουν συνδεθεί με προβλήματα ύπνου, επομένως η διατήρηση υγιών επιπέδων φυλλικού οξέος με την τακτική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Β, όπως το ακτινίδιο, θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου σας μακροπρόθεσμα.
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει αυτό το φρούτο, όπως οι βιταμίνες C και E μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο σε αυτό, καθώς βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα σας και στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων.
Πηγή: iatropedia
Photo By Pixabay
Διαβάστε επίσης:
Επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη στο εργοστάσιο παράγωγης φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Ελλάδος
Ε.Σ.Α.μεΑ : «Στη φτωχοποίηση οδηγούνται τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες και σπάνιες παθήσεις»
ΣΦΕΕ: «Σε οριακό σημείο οι φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα από την υπερφορολόγηση»