Η αφράτη και δροσιστική αυτή μους λεμονιού ετοιμάζεται με 3 μόνο υλικά, λεμόνι, ζαχαρούχο γάλα, χτυπημένη κρέμα γάλακτος και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά με ένα σύρμα.
Σερβίρετε ως ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα ή σαν απογευματινό γλύκισμα, προσθέτοντας μερικά θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο των ποτηριών. Μπορείτε επίσης να στολίσετε τη μους με φρέσκο ξύσμα λεμονιού και μερικά ολόκληρα φύλλα δυόσμου για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά για τη Συνταγή
200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, με 35% λιπαρά), πολύ καλά παγωμένη στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ
200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο, στο ψυγείο, από το προηγούμενο βράδυ
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
Επιπλέον ξύσμα λεμονιού
Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου
Λίγο τρίμμα από απλά μπισκότα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, που έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο μαζί με τα χτυπητήρια του μίξερ, χτυπήστε δυνατά την παγωμένη κρέμα γάλακτος, σε σφικτή σαντιγί, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται. Κρατήστε στην άκρη.
2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα με την 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού και τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, για 2 λεπτά.
3. Ξεκιμήστε να προσθέτετε τη χτυπημένη σαντιγί στο μίγμα του ζαχαρούχου γάλακτος, λίγη-λίγη και διπλώνοντας απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
4. Μοιράστε τη μους σε μπολ ή μικρά ποτήρια, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο, κατά προτίμηση για όλη τη νύχτα.
5. Την επόμενη μέρα, που η μους θα έχει την τέλεια υφή, σερβίρετε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου, αν επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Μπαγκέτα σε στιλ πίτσας στην τοστιέρα
Φουλ σοκολατένιο κέικ με μπανάνες
Σολομός ψητός στη φριτέζα αέρος, με σάλσα και αρωματικό ρύζι