Δύο ευάλωτες οικογένειες από τα Μέγαρα έπεσαν θύμα απατεώνα ο οποίος τους παρουσιαζόταν ως δικηγόρος , αποσπώντας τους χρήματα, υποκρινόμενος ότι θα τους βοηθήσει να κρατήσουν το σπίτι τους, το οποίο έβγαινε σε πλειστηριασμό.
Ο εν λόγω άνδρας, παρουσιάστηκε στις δύο οικογένειες το 2023, τις οποίες κατάφερε να πείσει ότι θα τους σώσει τα σπίτια.
Προκειμένου να μην αποδειχθεί η απάτη του, έλεγε ότι έχει γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και όταν ζητούσε χρήματα για να πληρωθεί, πήγαινε ο ίδιος για να τους συναντήσει και να τα παραλάβει.
Ωστόσο, την ίδια ώρα οι οικογένειες έβλεπαν τα σπίτια τους διαθέσιμα στο e-auction, με τον ίδιο να τους καθησυχάζει και να τους λέει ότι θα τα πάρουν πίσω. Οταν γίνονταν ο πλειστηριασμός, αυτός εξαφανιζόταν…
Πώς ανακαλύφθηκε η απάτη
Μία από τις οικογένειες που έπεσαν θύματά του, όταν δεν είδαν κάποια εξέλιξη στην υπόθεση, απευθύνθηκαν σε άλλη δικηγόρο που ασχολείται με τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να συνεισφέρει στην υπόθεση. Ομως εκεί αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη. Στα δικόγραφα που έδωσαν στην δικηγόρο (Κατερίνα Φραγκάκη), δεν υπήρχε πουθενά ο αριθμός μητρώου του «δικηγόρου-μαϊμού».
Η κ. Φραγκάκη, που πήρε στα χέρια της τα έγγραφα, επικοινώνησε με δικηγορικό σύλλογο όπου υπήρχε δικηγόρος με το ίδιο επίθετο με αυτόν που είχε πλησιάσει τις οικογένειες στα Μέγαρα. Οταν τον εντόπισε, ο συνάδελφός της, της είπε πως γνωρίζει για την υπόθεση και ότι δεν είναι αυτός που ψάχνει, αλλά κάποιος άλλος ο οποίος δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος ως δικηγόρος.
Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να αρπάξει 3-4 χιλιάρικα από τη κάθε οικογένεια. Η υπόθεση οδηγείται στον εισαγγελέα και αναμένονται οι μηνύσεις εντός των ημερών. Παράλληλα, σε εξέλιξη η αναζήτησή του καθώς ο ίδιος δεν απαντά ούτε στα τηλέφωνα…
Τα… ερωτηματικά
Να σημειωθεί πως το fund που έβγαλε σε πλειστηριασμό τα δύο σπίτια, παραδέχτηκε στη δικηγόρο ότι μιλούσε μαζί με αυτόν. Μένει ωστόσο να απαντηθεί το τί είπαν μαζί του, αν του ζήτησαν το μητρώο για να ξέρουν ότι μιλούσαν με δικηγόρο ή απατεώνα, ή… παρέκαμψαν αυτή τη διαδικασία. Είναι πολλά τα ερωτήματα γύρω από αυτό, με την υπόθεση να πηγαίνει στον εισαγγελέα για να διαλευκανθεί.
Οι εταιρίες διαχείρισης μιλούν με τον δικηγόρο των οικογενειών, αφού πρώτα εξασφαλίσουν ότι δεν είναι… μαϊμού. Οτι έχει αριθμό μητρώου. Υπάρχουν φορές που θα πάρουν τηλέφωνο, αλλά υπάρχουν και εταιρίες που θέλουν να αποφεύγουν τους δικηγόρους που δεν τους είναι… αρεστοί και να παίρνουν απευθείας της οικογένειες, “βομβαρδίζοντάς” τους στις κλήσεις, όπως έχει συμβεί σε αρκετούς δανειολήπτες.
«Στην περίπτωση αυτή (των Μεγάρων), σακριβώς το αντίθετο. Η εταιρία παραίνεσε την οικογένεια να μιλάει μαζί με τον “δικηγόρο” » σχολιάζει η δικηγόρος Κ. Φραγκάκη στο topontiki.gr.
«Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από όλο αυτό, θα βρεθούν πιθανόν κι άλλες περιπτώσεις θυμάτων, πέρα από τις δύο των Μεγάρων. Είναι σημαντικό όταν αναθέτει κάποιος μια τέτοια υπόθεση, αυτός που την αναλαμβάνει να έχει την τεχνογνωσία και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να σώσει τον άνθρωπο και το σπίτι του. Εδώ έπεσαν θύματα απάτης και η ίδια η εταιρεία (διαχείρισης) δεν μας είπε αν λόγω της απάτης, θα επιστρέψουν τα σπίτια των οικογενειών πίσω. Και μιλάμε για οικογένειες ευάλωτες με παιδιά» πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Ξάνθη – Καρναβάλι: Την είδαν… Ρίο – Μέχρι 500 ευρώ η διανυκτέρευση σε… Airbnb (photos)