Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή με ψητές πατάτες τσακιστές, λαχανικά και απλό ντρέσινγκ μουστάρδας μαγιονέζας.
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορείτε να προσαρμόσετε με λαχανικά που προτιμάτε και να ετοιμάσετε το ντρέσινγκ σε πιο υγιεινή εκδοχή με στραγγιστό γιαούρτι.
Υλικά για τη Συνταγή
900 γραμμάρια πατάτες baby, με τη φλούδα τους
- Advertisement -
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
140 γραμμάρια πίκλες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
100 γραμμάρια μαγιονέζα
1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 230ο C και προσθέστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.. Ρίξτε τις μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε την ένταση και σιγοβράστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα μαχαίρι. Ο ακριβής χρόνος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθός τους.
2. Στραγγίστε καλά τις πατάτες και μεταφέρετέ τις στο ταψί του φούρνου που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε τη βάση ενός ποτηριού για να ζουλήξετε και να τσακίσετε απαλά κάθε πατάτα σε ομοιόμορφο πάχος.
3. Ραντίστε τις τσακισμένες πατάτες με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις ελαφρά. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (στους 230° C ) για 15 λεπτά. Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώστε τις ελαφρά και από την άλλη πλευρά. Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν στις άκρες. Βγάλτε τις από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ.
4. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας στο μπολ: πίκλες, κρεμμύδι, κάππαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο ή μαϊντανό.
5. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε με επιπλέον άνηθο ή μαϊντανό, αν θέλετε, και απολαύστε!
Συμβουλή
- Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε υλικά όπως φρέσκο αγγουράκι, κομμένο σε κυβάκια, κόκκινες πιπεριές επίσης σε κυβάκια, καλαμπόκι κ.α. για να δώσετε επιπλέον χρώμα.
- Συνοδέψτε τη σαλάτα με ένα ντρέσινγκ με μειωμένα λιπαρά: ανακατέψτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι αντί για μαγιονέζα.
Διαβάστε επίσης:
Ολονύχτια βρώμη με γεύση τσίζκεικ φράουλα
Αρακάς λαδερός με μπουκίτσες κοτόπουλου
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι, σαν τον παλιό καλό καιρό