Οι φράουλες με σοκολάτα είναι ένας κλασικός συνδυασμός για επιδόρπιο που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και εντυπωσιάζει με τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασής του.
Εκτός από τις απλές φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα μπορείτε να δώσετε μια μοντέρνα πινελιά στο εποχιακό αυτό φρούτο, σερβίροντάς το μέσα σε χωνάκια παγωτού μαζί με πραλίνες, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για τη Συνταγή
6 χωνάκια παγωτού
- Advertisement -
1 φλιτζάνι σοκολάτα, λιωμένη, γάλακτος
½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοτριμμένα
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού, ή πραλίνα μπισκότου
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες ολόκληρες
Επιπλέον ξηρούς καρπούς και λιωμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
1. Αρχικά λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Πλύντε και στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι τους και κρατήστε τις στην άκρη ολόκληρες. Ψιλοκόψτε τα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.
3. Βουτήξτε τα χείλη του κώνου παγωτού στη λιωμένη σοκολάτα και βυθίστε τα στα τριμμένα καρύδια.
4. Γεμίστε τα χωνάκια με την πραλίνα ή την κρέμα μπισκότου και προσθέστε τις φράουλες.
5. Διακοσμήστε περιχύνοντας με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Συμβουλή
Μπορείτε να βουτήξετε τα χωνάκια σε λευκή σοκολάτα λιωμένη και έπειτα σε σοκολατένια ή πολύχρωμη τρούφα, σε ινδοκάρυδο ή τρίμμα μπισκότων και να τα γεμίσετε με άλλα φρούτα της επιλογής σας εκτός από φράουλες.
Διαβάστε επίσης:
Πατατοσαλάτα με απομίμηση καβουριού (σουρίμι)
Παγωτό λεμόνι, χωρίς παγωτομηχανή και ανακάτεμα
Ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, στιλ Κεντάκι