Ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό πιάτο, με ζουμερά χοιρινά ρολά, τραγανό μπέικον και ζεστό τυρί, τόσο ευπαρουσίαστα που μπορούν να σερβιριστούν και στο γιορτινό τραπέζι.
Για να απλουστεύσετε τη διαδικασία, προμηθευτείτε έτοιμα χοιρινά φιλετάκια (απανάριστα σνίτσελ) από το κρεοπωλείο, γεμίστε τα με σκληρό πικάντικο τυρί της επιλογής σας, τυλίξτε τα σε φέτες μπέικον, ψήστε τα και απολαύστε τα ζεστά.
Υλικά για τη Συνταγή
800 γραμμάρια λεπτά φιλετάκια χοιρινά (ή έτοιμα σνίτσελ, χωρίς πανάρισμα)
300 γραμμάρια τυρί σκληρό, κομμένο σε μπαστούνια
200 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
200 ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Αρχικά κόψτε το κρέας σε φέτες πάχους περίπου 1 ½ εκατοστού, τυλίξτε την κάθε φέτα με πλαστική μεμβράνη και χτυπήστε την με το ειδικό σφυράκι για να πλατύνει. Μπορείτε να ζητήσετε και από τον κρεοπώλη σας έτοιμα σνίτσελ, χωρίς πανάρισμα, για να απλουστεύσετε τη διαδικασία. Έχετε κατά νου ότι τα φιλέτα θα πρέπει να είναι λεπτά για να τυλίγονται εύκολα.
2. Αλατοπιπερώστε κάθε κομμάτι χοιρινού και από τις δύο πλευρές και αφήστε τα στην άκρη.
3. Στη συνέχεια ετοιμάστε μια σάλτσα, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.
4. Αλείψτε τη μια πλευρά του φιλέτου με τη σάλτσα, βάλτε ένα κομμάτι τυρί και τυλίξτε το σε ρολό, πιέζοντας λίγο τις άκρες προς τα μέσα. Τυλίξτε το ρολό εξωτερικά με μια φέτα μπέικον και στερεώστε με οδοντογλυφίδες, αν επιθυμείτε, για να μην ξετυλιχθεί κατά το μαγείρεμα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά.
5. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίστε τα ρολά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν όμορφο χρώμα.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ͦ C, στρώστε τα τηγανισμένα ρολά σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε!
Διαβάστε επίσης:
Πτι φουρ σοκολάτας με αρωματικό μίγμα μπαχαρικών
Πλούσια πατατοσαλάτα με σαλάμι, αγγουράκια τουρσί και πικάντικη βινεγκρέτ
Linzer torte, η αυστριακή πάστα φλώρα σε νηστίσιμη εκδοχή
Cucina Povera | topontiki.gr