Άμεσο κίνδυνο για τις περιοχές που βρίσκονται κοντά του αποτελεί ο Κηφισός σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, ζήτημα για το οποίο έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές οι ειδικοί.
Για το ζήτημα του καθαρισμού του Κηφισού μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς σε εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι εκτός από το επιχειρησιακό σχέδιο, είναι πολύ σημαντική και η ενημέρωση του κοινού για το πώς πρέπει να αντιδράσει σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων μέσης ή υψηλής έντασης.
Πότε έγινε ο τελευταίος καθαρισμός στα πλακοσκεπή του Κηφισού
Όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και στο ερώτημα, εάν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τους τελευταία 10 μήνες γίνονται έργα καθαρισμού και αντιπλημμυρικά.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο τελευταίος καθαρισμός στα πλακοσκεπή του Κηφισού έγινε το 2002, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Σε 27 χλμ. μήκους του ποταμού έχουμε 8, 6 χλμ. πλακοσκεπούς, όπου έχουμε μπει από το Αύγουστο κι έχουν απομακρυνθεί 12.500 τόνοι φερτών υλικών, σε συνδυασμό με σημαντικές τεχνικές δυσκολίες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι υπάρχουν αγωγοί που συνδέονται με τον Κηφισό, οι οποίοι είτε δεν έχουν μεγάλη ικανότητα απορρόφησης υδάτων, είτε είναι εντελώς κλειστοί.
Αναφορικά με το θέμα της στατικότητας των τοιχωμάτων και το ενδεχόμενο κατάρρευσής τους, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι σύμφωνα με τους μηχανικούς της Περιφέρειας δεν διαφαίνεται τέτοιο ενδεχόμενο.
Παράλληλα, στάθηκε στον καθαρισμό, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στον Ποδονίφτη, αλλά και τον Ιλισό.
Διαβάστε επίσης
Ένοπλες Δυνάμεις: Απορίες και αναταραχή από τις ανακοινώσεις Δένδια για το λουκέτο σε στρατόπεδα
ΚΚΕ: «Ανοιχτή αγκαλιά» για τους απογοητευμένους των άλλων…
ΕΛΛΑΔΑ | topontiki.gr