Χαλαζόπτωση στην Έδεσσα: Εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού​

Χαλαζόπτωση στην Έδεσσα: Εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού​

Η χαλαζόπτωση στην Έδεσσα άφησε πίσω εκτεταμένες ζημιές σε χωράφια, με αγρότες από την Πέλλα, να ζητούν αποζημιώσεις. Το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα για 30 λεπτά.

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και κτήματα προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε την Έδεσσα το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου του 2024. Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, έπεφτε για μισή ώρα και κατέστρεψε ακόμη και στο 100% καλλιέργειες με κεράσια, ροδάκινα και μήλα.

Η κακοκαιρία έπληξε όλη την περιοχή της Βεγορίτιδας σε Άρνισσα, Παναγίτσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Ξανθόγια, όπως επίσης και τα χωριά Κερασιά, Καρυδιά, Νησί και Κορυφή του Δήμου Έδεσσας.

Στον Άγιο Αθανάσιο, οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν δέντρα, με τους κατοίκους να μιλούν για καιρικές συνθήκες που είχαν να δουν από τον περασμένο χειμώνα.

Οι εικόνες που ανέβασαν κάτοικοι από την Έδεσσα και τα γύρω χωριά στο facebook αποτυπώνουν ένα μέρος από το μέγεθος της καταστροφής.

Ο απολογισμός της καταστροφής αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, με τους αγρότες να ζητούν αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή τους.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *