LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Cantucci, τα παραδοσιακά γλυκά παξιμαδάκια της Τοσκάνης, με ολόκληρα αμύγδαλα
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
«Βροχή»προφυλακίσεων για τη μαφία της Κρήτης – Κρατούνται τα δύο αδέρφια​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη: «Οι αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι» – Σπαρακτικός ο λόγος των γονιών του Λυγγερίδη​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Συναγερμός για χειροβομβίδα στο Κολωνό – Την απομάκρυνε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαδάκης: Θλίψη για τον θάνατό του – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου​
5 Σεπτεμβρίου 2025
Φωτιά στο Πετρωτό Φθιώτιδας – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο​
5 Σεπτεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Cantucci, τα παραδοσιακά γλυκά παξιμαδάκια της Τοσκάνης, με ολόκληρα αμύγδαλα
ΓΕΥΣΗ

Cantucci, τα παραδοσιακά γλυκά παξιμαδάκια της Τοσκάνης, με ολόκληρα αμύγδαλα

16 Ιανουαρίου 2025 279 Views
Updated 2025/01/16 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή από την παραδοσιακή κουζίνα της Τοσκάνης (της πόλης Prato) για διπλοφουρνιστά, γλυκά και αρωματικά παξιμάδια με ολόκληρα αμύγδαλα, χωρίς βούτυρο και λάδι.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά, έχουν υφή μπισκότου, χωρίς να είναι πολύ σκληρά αλλά είναι όσο πρέπει τραγανά και οι Ιταλοί συνηθίζουν να τα απολαμβάνουν, βουτώντας τα σε vin santo ή marsala ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό κρασί ή ποτό.

Υλικά για τη Συνταγή

280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
130 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα τους
2 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία, σκόνη μαγειρικής (εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)
1 πρέζα αλάτι

- Advertisement -
Ad image

Εκτέλεση

1. Αρχικά σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα πιρούνι τα αυγά, βάλτε τη ζάχαρη, το ξύσμα των εσπεριδοειδών, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και την αμμωνία.

2. Ζυμώστε για λίγο με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν κολλάει στα δάχτυλά σας, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.

3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους και ζυμώστε καλά ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα.

4. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και με τη βοήθεια λίγου ακόμα αλευριού στα χέρια σας, σχηματίστε 2 καρβέλια πλάτους περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους.

5. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15 – 18 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν σαν ψωμιά.

6. Με ένα κοφτερό ή οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε τα φρατζολάκια σε κομμάτια πάχους περίπου 1 ½ με 2 εκατοστά. Ξαπλώστε τα κομμάτια και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 4 λεπτά από αυτήν την πλευρά.

7. Βγάλτε τα από το φούρνο, γυρίστε τα και ψήστε τα για άλλα 4 λεπτά από την άλλη πλευρά.

8. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Θα σας φαίνονται σκληρά, αλλά αν αφήσετε να περάσουν μερικές ώρες, θα είναι πιο μυρωδάτα και τρυφερά.

Συμβουλή
-Μπορείτε αν θέλετε να καβουρδίσετε τα αμύγδαλα και να τα αντικαταστήσετε με φιστίκια Αιγίνης, όπως επίσης και να τα αρωματίσετε με γλυκάνισο και αμαρέττο.

-Διατηρούνται σε αεροστεγές τσίγκινο δοχείο ή σε σακούλα τροφίμων που σφραγίζει για τουλάχιστον 2 μήνες.

-Απολαύστε τα βουτώντας τα σε σπιτικά λικέρ, γλυκό ζεστό κρασί αλλά και με τον καφέ ή το τσάι σας.

Διαβάστε επίσης:

Χορταστικά κεφτεδάκια μέσα σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, σε ένα σκεύος

Ρολάκια γαλλικού τοστ (Frenchtoast) γεμιστά με Nutella και επικάλυψη κανελοζάχαρης

Μπρουσκέτες με φιλετάκια κοτόπουλου και ρικότα

​Cucina Povera | topontiki.gr

16 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βροχή»προφυλακίσεων για τη μαφία της Κρήτης – Κρατούνται τα δύο αδέρφια​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη: «Οι αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι» – Σπαρακτικός ο λόγος των γονιών του Λυγγερίδη​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Συναγερμός για χειροβομβίδα στο Κολωνό – Την απομάκρυνε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαδάκης: Θλίψη για τον θάνατό του – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου​
5 Σεπτεμβρίου 2025
Φωτιά στο Πετρωτό Φθιώτιδας – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο​
5 Σεπτεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για εύκολο chili con carne με μοσχαρίσιο κιμά: γρήγορο γεύμα για τις καθημερινές

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για μπουκιές τραγανού τόφου στο air fryer

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για μακαρονάδα αλά πουτανέσκα με ό,τι έχει το ντουλάπι

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φρέσκια ντομάτα και λαδολέμονο

4 Σεπτεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?