LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Cachapas, οι παραδοσιακές τηγανίτες καλαμποκιού της Βενεζουέλας (street food)
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή
5 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη
5 Ιουλίου 2025
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Πρώτη προτεραιότητα η κομματική ταυτότητα για τον κ. Σπανό
5 Ιουλίου 2025
Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια
5 Ιουλίου 2025
Tετραήμερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος
5 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Cachapas, οι παραδοσιακές τηγανίτες καλαμποκιού της Βενεζουέλας (street food)
ΓΕΥΣΗ

Cachapas, οι παραδοσιακές τηγανίτες καλαμποκιού της Βενεζουέλας (street food)

Newsroom 8 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/08 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της κουζίνας της Βενεζουέλας, οι cachapas, θυμίζουν τα αμερικάνικα πανκέικς, παρασκευάζονται με γλυκό καλαμπόκι στη ζύμη τους και σερβίρονται αλμυρές με λίγο βούτυρο και τυρί που λιώνει.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να σερβιριστούν μαζί με χοιρινό, κοτόπουλο, ή άλλο κρέας και κομμάτια ώριμου αβοκάντο όπως συνηθίζεται ως street food, στη Βενεζουέλα.

Υλικά για τη Συνταγή

560 γραμμάρια κατεψυγμένο καλαμπόκι (περίπου 4 φλιτζάνια)

- Advertisement -

2 αυγά μεγάλα

½ φλιτζάνι γάλα, πλήρες

3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, φρέσκια

6 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο, χωριστά

Εκτέλεση

1. Αρχικά ξεπαγώστε τους κατεψυγμένους κόκκους καλαμποκιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε τους καλά.

2. Στραγγίστε τη μοτσαρέλα, κόψτε την σε φέτες και αφήστε την στην άκρη.

3. Σε έναν επεξεργαστή με λεπίδα (μούλτι), βάλτε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Πολτοποιήστε τα όλα, για 1 λεπτό περίπου, μέχρι το μίγμα να έχει τη σύσταση πουρέ. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν και αλέστε ξανά, για 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι. Μεταφέρετε το χυμό σε ένα μπολ.

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε ½ φλιτζάνι από τον χυλό, ισιώστε την επιφάνεια της τηγανίτας με την πίσω μεριά ενός κουταλιού και ψήστε με καπάκι για 4-6 λεπτά. Είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσει στη βάση της και η επιφάνειά της δεν είναι πλέον υγρή.

5. Ξεσκεπάστε το τηγάνι και απλώστε μερικές φέτες μοτσαρέλας στη μισή μεριά της τηγανίτας. Διπλώστε την στη μέση, ώστε να καλυφθεί το τυρί και να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου, σκεπάστε και ψήστε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.

6. Είναι προτιμότερο να καταναλώσετε την cachapa ζεστή. Μπορείτε να την γεμίσετε επιπλέον με κομμάτια αβοκάντο και ψιλοκομμένο ψημένο κρέας.  

Διαβάστε επίσης:

Μπισκοτένια «λουλουδάκια» με μαρμελάδα

Eech, η αρμένικη πλιγουροσαλάτα που σερβίρεται ζεστή ή κρύα

Πρωτότυπος μπακλαβάς με μήλα και σιρόπι με γεύση μηλόπιτας

​ Read More

Newsroom 8 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή
5 Ιουλίου 2025
Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη
5 Ιουλίου 2025
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Πρώτη προτεραιότητα η κομματική ταυτότητα για τον κ. Σπανό
5 Ιουλίου 2025
Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια
5 Ιουλίου 2025
Tετραήμερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος
5 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?