Ένα απλό ορεκτικό ή σνακ, ιδανικό για να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με φρυγανισμένες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (μπρουσκέτες), φρέσκο τυρί ρικότα και χρυσαφένια φιλετάκια ψητού κοτόπουλου.
Τα φύλλα βασιλικού και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός προσθέτουν επιπλέον γεύση και φρεσκάδα στο πιάτο.
Υλικά για τη Συνταγή
300 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ή φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί ρικότα
Εκτέλεση
Αρχικά, κόψτε σε φέτες το κοτόπουλο και χτυπήστε τις ελαφρά με το ειδικό σφυράκι για να πλατύνουν λίγο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε τα φιλετάκια κοτόπουλου για λίγα λεπτά, από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν.
Σκουπίστε με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας το ίδιο σκεύος που σοτάρατε τα φιλετάκια και ψήστε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν κι αυτές. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά.
Ψιλοκόψτε το μαϊντανό ή αφαιρέστε τα φυλλαράκια βασιλικού από το κοτσάνι τους και κρατήστε τα ολόκληρα.
Αλείψτε τις μπρουσκέτες με τη ρικότα, πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού και ξαπλώστε από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου.
Διαβάστε επίσης:
Κρέμα raffaello με 4 υλικά, για όλα τα είδη των γλυκών
Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα κιμά και μανιταριών
Ευωδιαστό λικέρ μανταρίνι, σπιτικό και εύκολο
Cucina Povera | topontiki.gr