LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Μπριός «ακορντεόν, με ολόκληρες φέτες μήλου και κανελοζάχαρη
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
καύσωνας
6 μέτρα από την Πολιτική Προστασία για τον επερχόμενο καύσωνα
6 Ιουλίου 2025
Σύλληψη 55χρονου μελισσοκόμου για την φωτιά στην Αλύκη Βοιωτίας
6 Ιουλίου 2025
Παύση εργασιών και τηλεργασία – Τι θα ισχύει για το delivery τις μέρες του καύσωνα
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Μπριός «ακορντεόν, με ολόκληρες φέτες μήλου και κανελοζάχαρη
ΓΕΥΣΗ

Μπριός «ακορντεόν, με ολόκληρες φέτες μήλου και κανελοζάχαρη

18 Ιανουαρίου 2025
Updated 2025/01/18 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ένα υπέροχο γλυκό ψωμί (μπριός), γεμιστό με ολόκληρες φέτες τραγανών μήλων, που ευωδιάζει αρωματικό βούτυρο και κανέλα, ετοιμάζεται εύκολα και είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή επιδόρπιο.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

25 γραμμάρια νωπή μαγιά

- Advertisement -

200 – 250 ml γάλα, χλιαρό ( περίπου, διότι η ποσότητα του γάλακτος εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού)

400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. (κατά προτίμηση, για τσουρέκια), κοσκινισμένο

80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2-3 μήλα

Για το πασπάλισμα

Κανέλα, ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή, ανακατεμένα

Λίγο βούτυρο, λιωμένο

Για το λούστρο 

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

1. Αρχικά διαλύστε τη νωπή μαγιά με λίγη από τη ζάχαρη της ζύμης, σε λίγο χλιαρό γάλα, σκεπάστε και αφήστε την στην άκρη να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει λίγο.

2. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέστε το αυγό χτυπημένο, το λιωμένο βούτυρο που έχει χλιαρύνει και το μίγμα της μαγιάς. Ζυμώστε προσθέτοντας τμηματικά το χλιαρό γάλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμαράκι. Σκεπάστε το και αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

3. Όταν φουσκώσει η ζύμη, πατήστε την να ξεφουσκώσει και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε την σε πάχος όσο ενός μικρού δακτύλου. Κόψτε με κουπ πατ τη ζύμη σε δίσκους διαμέτρου 8-9 εκατοστών.

4. Πλύνετε τα μήλα, σκουπίστε τα και αφαιρέστε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο. Έπειτα κόψτε τα σε φέτες πάχους περίπου ½ εκατοστού.

5. Παρτε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (χρησιμοποιήθηκε 21 Χ 12 εκ.), στρώστε την με λαδόκολλα και ξεκινήστε το στήσιμο. Στρώστε δίσκους από τη ζύμη και φέτες μήλου εναλλάξ στη φόρμα, αλείφοντας και τις δύο πλευρές της ζύμης με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζοντάς τες με κανελοζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετώντας μια φέτα μήλου από πάνω. Συνεχίστε το στρώσιμο έτσι μέχρι να γεμίσει η φόρμα – η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι με ζύμη.

6. Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο γάλα που έχετε χτυπήσει με τον κρόκο αυγού και αφήστε το μπριός να ξεκουραστεί, σκεπασμένο, για περίπου μισή ώρα.

7. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά (αν δείτε ότι αρπάζει στο πάνω μέρος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα).

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα μέσα σε τορτίγια

Cantucci, τα παραδοσιακά γλυκά παξιμαδάκια της Τοσκάνης, με ολόκληρα αμύγδαλα

Χορταστικά κεφτεδάκια μέσα σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, σε ένα σκεύος

​Cucina Povera | topontiki.gr Read More

18 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
καύσωνας
6 μέτρα από την Πολιτική Προστασία για τον επερχόμενο καύσωνα
6 Ιουλίου 2025
Σύλληψη 55χρονου μελισσοκόμου για την φωτιά στην Αλύκη Βοιωτίας
6 Ιουλίου 2025
Παύση εργασιών και τηλεργασία – Τι θα ισχύει για το delivery τις μέρες του καύσωνα
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?