Πεντανόστιμα μπράουνις που ετοιμάζονται εύκολα στη φριτέζα αέρος (airfryer) μέσα σε κεραμικά φορμάκια ramekin.
Στο κέντρο της σοκολατένιας ζύμης, τοποθετείται μια μικρή ποσότητα dulce de leche (καραμελωμένου γάλακτος), η οποία λιώνει και παραμένει ρευστή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.
Υλικά για τη Συνταγή
115 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70%), χοντροκομμένη
115 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 αυγά
105 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
60 ml καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche)
Εκτέλεση
Αρχικά βουτυρώστε και αλευρώστε 4 ramekin (κεραμικά φορμάκια) χωρητικότητας 180 ml (3/4 φλιτζανιού) το καθένα.
Σε ένα μπολ, με την τεχνική μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Προσθέστε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
Έπειτα, διπλώστε με μια σπάτουλα το αλεύρι και το αλάτι μέσα στη ζύμη και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράστε τη μισή ζύμη αντίστοιχα στα 4 μπολάκια. Τοποθετήστε 15 ml (1 κουταλιά της σούπας) dulce de leche στο κέντρο της ζύμης, σε κάθε ramekin και σκεπάστε από πάνω με την υπόλοιπη ζύμη.
Τοποθετήστε τα φορμάκια στον κάδο της φριτέζας αέρος. Ψήστε στους 180° C για 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ελαφρά χρώμα οι κορυφές των μπράουνις. Αφαιρέστε τα ramekin από τη συσκευή και αφήστε τα για 5 λεπτά, να σταθεροποιηθούν και να κρυώσουν ελαφρά.
Περάστε τη λεπίδα ενός μαχαιριού ανάμεσα στα μπράουνις και τα πλαϊνά τοιχώματα, για να ξεκολλήσουν εύκολα από τα μπολάκια. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τα χλιαρά μπράουνις, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιατάκια σερβιρίσματος.
Διαβάστε επίσης
Μπουρεκάκια με γέμιση τσίζμπεργκερ
Βουτήματα πτι φουρ (petit fours), γεμιστά με μαρμελάδα
Πανεύκολες ταλιατέλες με ρικότα, λεμόνι, σπανάκι, στο λεπτό
Cucina Povera | topontiki.gr