LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: BrainReGain: «Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!»​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Ο Tom Greenwood παραμένει σε ΜΕΘ μετά το τροχαίο στη Μύκονο – «Γκρέμισε την μάντρα και έπεσε στο κεφάλι του»​
25 Αυγούστου 2025
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψυχρή και αδυνατισμένη περνά τις ημέρες της στη φυλακή – «Θα υποδείξει άτομο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη»​
25 Αυγούστου 2025
«Έσπρωχναν» κοκαΐνη στις πιάτσες της Αττικής – Οι απίθανες κρυψώνες των ναρκωτικών​
25 Αυγούστου 2025
Λαμία – Σεμινάριο: AI στο Digital Marketing – Το μέλλον είναι εδώ!
25 Αυγούστου 2025
Δήμος Λαμιέων: LIVE η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 25/8
25 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > BrainReGain: «Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!»​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

BrainReGain: «Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!»​​

29 Ιανουαρίου 2025 196 Views
Updated 2025/01/29 at 4:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Με στόχο τον επαναπατρισμό ελλήνων επιστημόνων από το χώρο της υγείας, που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και στον φαρμακευτικό κλάδο, πραγματοποιείται η νέα δράση του BrainReGain, με τίτλο: «Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!». 

Την αξία και τη στρατηγική αυτής της πρωτοβουλίας που αφορά τη βιωσιμότητα και την αναβάθμιση του τομέα της υγείας στη χώρα μας, παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Sofmedica Group, μέλος της συντονιστικής ομάδας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη.

 Συγκεκριμένα η δράση «Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!», μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: 

- Advertisement -
Ad image
  • Έρευνες για την καταγραφή των προϋποθέσεων επαναπατρισμού και τη διαμόρφωση ελκυστικών πακέτων απασχόλησης. 
  • Καμπάνιες ευαισθητοποίησης, με ανάδειξη μαρτυριών επιτυχημένης επιστροφής και τα οφέλη του επαναπατρισμού για τον κλάδο υγείας. 
  • Ενθάρρυνση των παροχών υγείας για: 
  • Δημιουργία “Κέντρων Αριστείας”. 
  • Ανάπτυξη μοντέλου επισκέπτη ιατρού (Visiting Model) ως πλαίσιο μετάβασης. 
  • Υποστήριξη των επαγγελματιών Υγείας εξωτερικού με:   
  • Ενημέρωση για προνόμια επαναπατρισμού, διαδικασίες, κ.λ.π. 
  • Διευκόλυνση στις διαδικασίες επαναπατρισμού. 

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν μαρτυρίες επιτυχημένης επιστροφής επιστημόνων Υγείας και της ένταξής τους σε κορυφαία νοσοκομεία, όπου υπήρχαν ευνοϊκές συνθήκες, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας για την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος υγείας.

Για τις δικές τους ιστορίες επαναπατρισμού μίλησαν οι: 

  • Δρ. Αμάντα Ψυρρή, Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Έρευνας, Νοσοκομείο Αττικόν, Chair National Societies Committee European Society of Medical Oncology, Secretary International Head and Neck Cancer Group. 
  • Καθηγητής Θόδωρος Κωφίδης, Διευθυντής Διεθνούς Κέντρου Καρδιοχειρουργικής Ελλάδας και Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, Νοσοκομείο Υγεία. 
  • Δρ. Ιωάννης Δημητρίου, MD, PhD, Διευθυντής Χειρουργός, Κλινική Γενικής Ογκολογικής, Ελάχιστα Επεμβατικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και κορυφαίοι επιστήμονες Υγείας. Εκφράζοντας την υποστήριξη του στη δράση του BrainReGain o κ. Θέμος Χαραμής, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν στην τοποθέτησή του τόνισε «τη σπουδαιότητα της δράσης για την κάλυψη εξειδικευμένων θέσεων εργασίας στον κλάδο, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια  έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο και σε αρκετές ειδικότητες οι οικονομικές απολαβές πλησιάζουν αυτές των ευρωπαϊκών χωρών». 

Ο κ. καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, Κλινικός Γενετιστής, συνιδρυτής και διευθυντής της ASTREA Health, με τη σειρά του επισήμανε ότι «χρειάζεται πέραν της υποστήριξης των επαγγελματιών που επαναπατρίζονται να συνυπολογίζονται οι οικογένειές τους και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο φιλικό προς τις οικογένειες των επαναπατρισθέντων».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές δήλωσε: «Η νέα μας δράση, Η Υγεία Επιστρέφει Σπίτι!, αποτελεί τη φυσική συνέχεια της διαρκούς δέσμευσής μας στο BrainReGain να επανασυνδέσουμε τη χώρα μας με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Διασποράς. Με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες μας, έχουμε καταφέρει να επαναπατρίσουμε δεκάδες επιστήμονες, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό για ταλέντα. Στη νέα αυτή προσπάθεια, εστιάζουμε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με κορυφαίους φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Υποστηρίζουμε ενεργά την επιστροφή επιστημόνων Υγείας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας της χώρας. Με τη δράση μας αυτή, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί πλέον να προσφέρει τις συνθήκες που απαιτούνται για την επιστροφή και την επιτυχία των ανθρώπων της». 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο brainregain.gr ή επικοινωνήστε στο info@brainregain.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρτηριακή πίεση: Πώς να τη μετρήσεις σωστά – Τι επισημαίνει νέα μελέτη

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Η νέα πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ δεν εξυπηρετεί τους ιδιώτες γιατρούς»

Μηνιγγίτιδα: Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ το Πανεπιστήμιο της Πάτρας – Τι λέει στο topontiki.gr ο πρόεδρος Χ. Χατζηχριστοδούλου

Read More

Newsroom 29 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Tom Greenwood παραμένει σε ΜΕΘ μετά το τροχαίο στη Μύκονο – «Γκρέμισε την μάντρα και έπεσε στο κεφάλι του»​
25 Αυγούστου 2025
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψυχρή και αδυνατισμένη περνά τις ημέρες της στη φυλακή – «Θα υποδείξει άτομο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη»​
25 Αυγούστου 2025
«Έσπρωχναν» κοκαΐνη στις πιάτσες της Αττικής – Οι απίθανες κρυψώνες των ναρκωτικών​
25 Αυγούστου 2025
Λαμία – Σεμινάριο: AI στο Digital Marketing – Το μέλλον είναι εδώ!
25 Αυγούστου 2025
Δήμος Λαμιέων: LIVE η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 25/8
25 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Κόντρα στη ζέστη του καλοκαιριού: Επτά φρούτα που δροσίζουν

18 Αυγούστου 2025
ΥΓΕΙΑΕΥ ΖΗΝ

Γυμναστική: Οι ασκήσεις που μας «ξυπνούν»

10 Αυγούστου 2025
ΕΥ ΖΗΝ

Κλιματιστικά: Χρήσιμες συμβουλές για οικονομική χρήση

21 Ιουλίου 2025
ΥΓΕΙΑ

Νόσος του κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά

20 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?