Γλυκά χρυσαφένια μπισκότα που λιώνουν στο στόμα μαζί με μια εκρηκτική κρέμα τυριού που θυμίζει τσιζκέικ, αρωματισμένα με απαλές νότες βανίλιας και στολισμένα με ζουμερές αρωματικές φράουλες που θα σας ενθουσιάσουν με τον αναπάντεχο συνδυασμό τους.
Σερβίρονται ως επιδόρπιο και είναι κάτι παραπάνω από απλά μπισκότα.
Υλικά για τη Συνταγή
Για τα μπισκότα
115 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
25 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για την κρέμα
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
50 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
1. Αρχικά χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ενώστε προσεκτικά με το μίγμα των υγρών υλικών. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα – ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη, όχι περισσότερο, διαφορετικά τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά.
3. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C, χωρίστε τη ζύμη σε 6 μπάλες (~90 γραμμάρια η καθεμία) και κυλήστε τις σε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Τοποθετήστε τις μπάλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πατήστε τις ελαφρά από πάνω.
5. Ψήστε τα μπισκότα για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και έπειτα μεταφέρετέ τα σε σχάρα. Είναι προτιμότερο να τα ψήσετε λίγο, καθώς τα μπισκότα θα συνεχίσουν το ψήσιμο καθώς κρυώνουν.
6. Για την κρέμα, χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε μια ομοιόμορφη σφικτή κρέμα.
7. Απλώστε την κρέμα στα μπισκότα που έχουν κρυώσει στο μεταξύ και στη συνέχεια στολίστε τα με μαρμελάδα, κομμάτια φρέσκιας φράουλας και τρίμματα μπισκότων, αν επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Πλούσιες τηγανίτες με μαγιά, αυγά και κομμάτια μήλων
Τορτελίνι σαλάτα με λιαστές και φρέσκες ντομάτες και απλό μεσογειακό ντρέσινγκ