LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας, με εύκολη σως ταρτάρ
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας, με εύκολη σως ταρτάρ
ΓΕΥΣΗ

Μπέργκερ τηγανητού μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας, με εύκολη σως ταρτάρ

Newsroom 22 Μαρτίου 2025
Updated 2025/03/22 at 7:07 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ένα κλασικό και αγαπημένο ψαρομπέργκερ, με φιλέτο μπακαλιάρου που τηγανίζεται σε απλό κουρκούτι μπύρας όπως ο παραδοσιακός, με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και τρυφερή και ζουμερή ψίχα.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Σερβίρεται με εύκολη σπιτική σως ταρτάρ, ψιλοκομμένες φέτες πίκλας και φρέσκα φύλλα μαρουλιού.

Υλικά για τη Συνταγή

4 ψωμάκια μπέργκερ

- Advertisement -

Μερικά φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα

4 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

4 παχιά φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα και κόκαλα, ξαρμυρισμένα

300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., χωρισμένο μισό – μισό

50 γραμμάρια κορν φλάουρ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 ml μπύρα κρύα

Για τη σως ταρτάρ

200 γραμμάρια μαγιονέζα

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας χυμό από το λεμόνι

3 μικρά αγγουράκια τουρσί (προαιρετικά), ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη

2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε τη σως ταρτάρ. Ψιλοκόψτε την κάπαρη και τα αγγουράκια και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ, μαζί με τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε τη σως στην άκρη.

2. Προθερμάνετε μια φριτέζα ή άφθονο σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τους 180ο C.

3. Ετοιμάστε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ 150 γραμμάρια από το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε, ρίξτε τη μπύρα και χτυπήστε να ενωθούν καλά τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο κουρκούτι. Αλατοπιπερώστε το μίγμα. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι.

4. Αλατοπιπερώστε ελαφρά τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.

5. Πάρτε ένα φιλέτο μπακαλιάρου, περάστε το από το αλεύρι ώστε να καλυφθεί εντελώς, τινάξτε την περίσσεια και βυθίστε το στο κουρκούτι. Αφήστε το λίγο να στραγγίξει από την περιττή ποσότητα κουρκουτιού και βάλτε το προσεκτικά στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ψάρια, προσέχοντας να μην υπερφορτώνετε το τηγάνι ή τη φριτέζα.

6. Τηγανίστε για 6-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά. Η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού θα πρέπει να είναι στους 75ο C. Αποσύρετε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

7. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και φρυγανίστε τα για λίγα λεπτά σε μια τοστιέρα ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.

8. Στήστε τα μπέργκερ με σως ταρτάρ, φέτες αγγουράκι, τον τηγανητό μπακαλιάρο, ψιλοκομμένο μαρούλι και επιπλέον σως, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτα πάνκεικς (τηγανίτες) της νηστείας, με μήλα και σιρόπι

Pangrattato, το φθηνό νηστίσιμο υποκατάστατο τυριού της φτωχικής κουζίνας της Ν. Ιταλίας

Σκαλτσούνια με λουκούμι, της Σαρακοστής

​ Read More

Newsroom 22 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?