Ένα πεντανόστιμο μπέργκερ με ψητό χαλούμι που συνοδεύεται από ελαφρώς πικάντικη μαγιονέζα, ψητή μελιτζάνα και δροσερές φέτες από αγγούρι.
Ιδανικά για τους χορτοφάγους, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με μια βίγκαν εκδοχή της και να σερβίρετε το μπέργκερ με τηγανητές πατάτες.
Υλικά για τη Συνταγή
400 γραμμάρια χαλούμι (2 συσκευασίες)
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
½ αγγούρι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Ελαιόλαδο
Για την πικάντικη μαγιονέζα
100 γραμμάρια ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
200 γραμμάρια μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
1 τσιμπιά ζάχαρη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε την ελαφρώς πικάντικη μαγιονέζα. Ανακατέψτε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το μαϊντανό με το ψιλοκομμένο τσίλι. Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε το σκόρδο. Ανακατέψτε τα με τη μαγιονέζα και νοστιμίστε με ξύδι, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
2. Κόψτε κάθε χαλούμι στη μέση έτσι ώστε να έχετε τέσσερα κομμάτια. Ψήστε τα στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
3. Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, αλείψτε την με λάδι, αλατίστε την ελαφρά και ψήστε την κι αυτήν στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσει ωραία. Ψήστε τέλος και τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
4. Κόψτε το αγγούρι κατά μήκος, σε λεπτές φέτες.
5. Στήστε τα μπέργκερ απλώνοντας την πικάντικη μαγιονέζα, φέτες ψητής μελιτζάνας, ένα κομμάτι χαλούμι και μερικές φέτες από αγγούρι. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, ψημένα κάτω από αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ
Αρωματικό βούτυρο φράουλας, το ιδανικό άλειμμα για το πρωινό