Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, ιδανική για την ημέρα των Θεοφανίων όπου η παράδοση απαιτεί τηγανητά που αρέσουν στους καλικάντζαρους.
Η συνταγή είναι επίσης ιδανική για πρωινό ή για απογευματινό επιδόρπιο και αξιοποιεί τα περισσεύματα μπαγιάτικου ψωμιού με τον πιο νόστιμο τρόπο.
Στη συγκεκριμένη παρασκευή οι πρόχειρες αυτές τηγανίτες τυλίγονται σε κανελοζάχαρη αλλά εσείς μπορείτε να τις συνδυάσετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, με ρευστή σοκολάτα, φρέσκα φρούτα, σταφίδες, μέλι και καρύδια, πραλίνα με τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Υλικά για τη Συνταγή
1 μακριά γαλλική μπαγκέτα (κατά προτίμηση μπαγιάτικη 1-2 ημερών)
1/3 φλιτζανιού γάλα φρέσκο, πλήρες
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
Λίγη βανίλια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα τα αυγά μαζί με 1 κουταλιά της σούπας από την ποσότητα της ζάχαρης και τη βανίλια. Προσθέστε το φρέσκο γάλα και ανακατέψτε καλά.
2.Κόψτε τη μπαγκέτα με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 ½ εκατοστού περίπου.
3.Σε ένα πιάτο ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
4.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο.
5.Βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μίγμα των αυγών – γάλακτος για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς δεν χρειάζεται να μουλιάσουν. Ανασηκώστε τις για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξουν το περιττό μίγμα και τηγανίστε τις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
6.Τοποθετήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και όπως είναι ζεστές βουτήξτε τις στο μίγμα κανελοζάχαρης.
7.Σερβίρετέ τις ζεστές με φρέσκα φρούτα, σπόρους ροδιού, πετιμέζι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Διαβάστε επίσης
Σαλάτα με περισσεύματα κοτόπουλου, καρότα και πικάντικο σπιτικό μίγμα μπαχαρικών
Βασιλόπιτα με λεμόνι και γλάσο λευκής σοκολάτας
Χοιρινό «ακορντεόν» στον φούρνο, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Cucina Povera | topontiki.gr