
Τα τηγανητά αυγά με σάλτσα πέστο πάνω σε προζυμένιο φρυγανισμένο ψωμί, είναι η τέλεια επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό, όταν ο χρόνος είναι ευγενικός μαζί μας.
Η κρεμώδης υφή του αυγού και η αρωματική πινελιά του πέστο γίνονται ο τέλειος καμβάς, για να προσθέσουμε υλικά φτιάχνοντας τον τέλειο συνδυασμό, για τα γούστα μας.
Οι προσθήκες θα μπορούσαν να είναι: τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.
Επίσης φρέσκα φύλλα ρόκας ή ντοματίνια.
Λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα σριράτσα, ιδανικά πάνω στον κρόκο.
Τηγανητά αυγά σε σάλτσα πέστο
Υλικά:
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. πέστο (έτοιμο ή χειροποίητο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- φλοίδες παρμεζάνας (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Για το σερβίρισμα:
- προζυμένιο ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε τα αυγά προσεκτικά στο τηγάνι, προσέχοντας να διατηρήσουμε τον κρόκο ολόκληρο.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή (σφιχτή ή μελάτη).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω στα αυγά τις δύο κουταλιές πέστο.
Τα σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί και ξύνουμε από πάνω φλοίδες παρμεζάνας.
To άρθρο Αυγά μάτια με σάλτσα πέστο σε προζυμένο ψωμί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
